سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری با جواب
برای موفقیت در مصاحبه دکتری ابتدا باید از روز و محل دقیق مصاحبه مطمئن شد به همین دلیل باید یکبار قبل از روز مصاحبه به محل آزمون رفت و با آدرس، فرایند اداری و روال انجام مصاحبه کسب اطلاع کرد....

برای موفقیت در مصاحبه دکتری ابتدا باید از روز و محل دقیق مصاحبه مطمئن شد به همین دلیل باید یکبار قبل از روز مصاحبه به محل آزمون رفت و با آدرس، فرایند اداری و روال انجام مصاحبه کسب اطلاع کرد. علاوه بر آن باید بررسی شود که در ترکیب تیم مصاحبه چه کسانی قراردارند و از تخصص و تمرکز آنها بر موارد سوال آزمون و مصاحبه کسب اطلاع کرد. در اینجا می توان از کسانی که مرحله مصاحبه را در آن دانشگاه پشت سر گذاشته اند، کسب تجربه کرد و مشاوره گرفت. سپس توصیه اکید می شود که داوطلبان دعوت شده به مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی)، سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری را مرور نمایند.
آمادگی برای مصاحبه دکتری باید از ماه ها یا سال های قبل کسب شود و محدود به چند روز آخر منتهی به روز مصاحبه نباشد. از این رو که تمام فعالیت هایمان اعم از کیفیت پایان نامه ارشد، رزومه علمی، مقالات، تألیفات و… همگی در روز مصاحبه تأثیرگذار بوده و در مقایسه با رقبا تعیین کننده هستند.
باید در خصوص منابع احتمالی برای روز مصاحبه دکتری کسب اطلاع و آنها را تهیه و مطالعه کرد. علاوه بر آن تهیه توصیه نامه از سوی یکی از اساتید مطرح که شما را می شناسد می تواند مفید باشد و بهتر است که آن را به همراه داشته باشید تا در روز مصاحبه، تحویل سرپرست تیم مصاحبه دهید.طبق بررسی ها پیرامون سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری بهتر است که رزومه خود را به تعداد اساتید تکثیر کرده و به همراه پایان نامه برای روز آزمون به همراه داشته باشید. علاوه بر آن باید کتاب ها، مقالات و دیگر مستندات را هم با خود ببرید. به همین دلیل نیاز هست تا کیف یا ساکی مناسب برای بردن مستندات با خود در نظر بگیرید.
دانلود PDF سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری
با توجه به این موارد ، مشاوران پایگاه خبری آزمون دکتری ، در این مقاله قصد دارند تا سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری را بررسی کنند، پس با ما همراه باشید :
لازم است که پایان نامه را به صورت فیزیکی در جلسه مصاحبه همراه داشته باشید. معمولاً بعد از بخش معرفی، سؤالاتی از پایان نامه کارشناسی ارشد شما پرسیده می شود. چند روز قبل از مصاحبه حتما پایان نامه خود را مرور کنید تا تسلط بیشتری روی مطالب ارائه شده، روش انجام کار و یافتههای تحقیق تان داشته باشید. پایان نامه یکی از اسناد مهم برای شما به حساب می آید و باید روی آن مسلط باشید؛ اگر در پاسخ دادن به سؤالات پایان نامه ضعیف عمل کنید نمره مصاحبه تان به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. مقوله روش شناسی پژوهش (روش تحقیق) در رشته ای که می خواهید پذیرفته شوید اهمیت زیادی دارد. احتمال دارد سؤالاتی که از پایان نامه می پرسند مرتبط با روش تحقیق شما باشد. اساتید در دانشگاه های مختلف، با توجه به معیارهای خود برای جذب دانشجویان دکتری سوالات مختلفی می پرسند، اما پرسش در ارتباط با موضوع پایان نامه یکی از مواردی است که تقریبا توسط همه اساتید صورت می پذیرد، پس بهتر است بر پایان نامه خود تسلط داشته باشید.
حتماً چند روز قبل از مصاحبه دکتری، پایان نامه خود را کامل مرور کنید، تا تسلط کاملی روی مطالب آن داشته باشید. سوالات پرتکرار مصاحبه دکتری پیرامون پایان نامه کارشناسی ارشد، عبارتند از:
-
موضوع پایان نامه
-
از چه روش های تحقیق در پایان نامه استفاده کردید
-
یافته های پایان نامه
-
چرا از این نرم افزار یا آزمایش خاص استفاده کردید
-
پایان نامه شما می تواند یکی از نقاط قوت در مصاحبه دکتری باشد.
علاوه بر پایان نامه شما باید زمینههای کاری مورد علاقه تان را در دوره دکتری مشخص کنید. این بدان معناست که در همان جلسه دکترا نشان بدهید که موضوع مشخص برای انجام پایان نامه دکترایتان را هم دارید. برای مشخص کردن موضوع رساله دکتری، لازم است که طی جست و جو و مشورتهایی که قبل از جلسه مصاحبه می گیرید حوزه تخصصی و موضوع مورد علاقه خود را در رشته تخصصی تان مشخص کنید. برای اساتیدی که ارزیاب شما در جلسه مصاحبه دکتری هستند خیلی مهم است که زمینه کاری مشخص و البته جذاب داشته باشید.
نکات مهم
-
در صورتی که سوالی از شما پرسیده شود که جواب آن را نمی دانید، صادقانه بگویید که در حال حاضر حضور ذهن ندارم.
-
به خاطر داشته باشید که اساتید در صورت شنیدن دروغ و یا اغراق، ذهنیت منفی پیدا می کنند.
-
برخی اساتید هدفشان از سوال پرسیدن این است که ببیند نحوه برخورد شما به سوال به چه صورت است.
-
نحوه برخورد شما به سوال خیلی خیلی مهمتر از جواب صحیح سوال می باشد.
-
توصیه نامه از اساتید خود همراه داشته باشند. گرفتن توصیه نامه از اساتید شناخته شده در رشته تخصصی و از مدیران گروهها می تواند بسیار کاربردی باشد. دو یا سه توصیه نامه از اساتید شاخص در حوزه تخصصی خود دریافت کرده و همراه خود داشته باشید که در جلسه مصاحبه ارائه کنید.
-
تمام مدارک لازم برای روز مصاحبه را آماده کنند.
-
حتما حتما رزومه علمی خود را به اساتید مصاحبه کننده تحویل دهند.
-
تمام مستندات مقالات علمی و کتب را ارائه دهید.
-
به زمان برگزاری مصاحبه دکتری توجه داشته باشند.