//
کدخبر: ۱۶۶۶۰۹ //

تونل نمکی گرمسار، جاذبه ای نفس گیر برای عاشقان طبیعت

گرمسار شهری جذاب و دیدنی در استان سمنان است که قدمت آن و جاذبه هایی که در آن دارد به سال های پیش و دوران اشکانیان باز می گردد. در همسایگی این شهر دیدنی یک کویر پهناور، کوه دماوند و چندین قله ی دیگر قرار گرفته است که جلوه ی بی نظیری را برای بازدیدکنندگان فراهم می آورد. ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره یکی از دیدنی های شگفت انگیزی که در شهر گرمسار وجود دارد صحبت کنیم، این جاذبه جز طبیعت بی نظیر شهر گرمسار محسوب می شود و گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری هستند که برای بازدید از این منطقه به شهر گرمسار سفر می کنند.

تونل نمکی گرمسار، جاذبه ای نفس گیر برای عاشقان طبیعت
به گزارش فرتاک نیوز،

شهر گرمسار از شمال به دماوند و از غرب با ورامین، از شرق با آرادان و از سمت جنوب با کویر مرکزی ایران همسایه است و از تنوع بالایی در طبیعتگردی برای گرشگران برخوردار می شود. از جمله جاذبه هایی که در این منطقه می توانید شاهد آن ها باشید تپه های مریخی هستند که از سراسر دنیا برای بازدید از آن ها به این منطقه سفر می کنند. اما تونل نمکی در گرمسار جاذبه ای است که می خواهیم درباره آن در این مطلب صحبت کنیم و یکی از بهترین مکان هایی است که می توانید برای بازدید از آن به این منطقه بروید. تونل نمکی در گرمسار بزرگترین معدن و تونل نمکی در منطقه خاورمیانه است و در حال حاضر ۴۰ تونل نمک را در خود جای داده است. لازم به ذکر است که بگوییم این غار سهم عمده ای در استخراج نمک در کشور ایران دارا می باشد.

آب و هوا و زمان مناسب برای بازدید

با توجه به این که در بالا هم گفتیم، منطقه تونل نمکی در گرمسار در حوالی یک بیابان قرار دارد و شرایط آب و هوایی نسبتا گرمی را دارا می باشد. از همین رو بهترین زمان برای بازدید از آن می تواند فصل زمستان باشد که اغلب گردشگران هم در این فصل به بازدید از تونل نمکی در گرمسار سفر می کنند. لازم به ذکر هوای داخل معدن خنک ومطبوع است. هواکش از طریق یک پمپ هوای تازه را وارد معدن میکند. همچنین لوله هایی برای تهویه هوا وجود دارد.

2-12

گرمسار WEATHER

با توجه به اهمیت نمک در صنعت در بسیاری از کشورهای دنیا مانند ایتالیا، آلمان، لهستان تسهیلاتی ویژه از تاثیرات نمک با عناوین انرژِ درمانی یا نمک درمانی نیز بهره می برند و اقدام به ساخت اتاقک ها و غارهای مصنوعی می کنند. به این شکل در رونق گردشگری و توریسم درمانی می توانند نقش عمده ای را ایفا کنند. با توجه به دارا بودن معادن نمک با کیفیت و بکر در ایران از این جاذبه ی شگفت انگیز می توان در فصل های سرما بسیار استفاده کرد جذب گردشگر نمود. تونل نمکی گرمسار یکی از معدن‌های خارق‌ العاده نمک در ایران است که تورهای طبیعت ‌گردی متعددی سالانه برای بازدید از آن برگزار می ‌شود.

بهترین زمان بازدید از غار نمکی گرمسار

تعداد زیادی گنبد نمکی در نواحی مختلف ایران وجود دارد که به صورت منابع منفرد و مجزا قرار دارند و باعث تخریب منابع طبیعی می‌شوند. نقاط عمده تجمع گنبدهای نمکی در بندر عباس، جنوب کازرون، شمال کرمان، شمال یزد و جنوب سمنان است. مطالعات زمین شناسی و کیفیت منابع آب منطقه حبله ‌رود گرمسار در محدوده عروس ایران و شاهزاده حسین انجام شده است که گسترش گنبدهای نمکی در این منطقه را مورد بررسی قرار داده است. روستایی که تونل نمکی در گرمسار در آن واقع است پاده است که بخشی از توابع شهرستان آرادان محسوب می شود. این منطقه به دلیل وجود تونل های بزرگ نمکی که در آن قرار دارد از بقیه مناطق شهرستان تمایز قابل توجهی را دارا می باشد. معدن کوهدشت در جنوب شرقی گرمسار و در شرق تهران واقع و جز سازند قم است. این معدن محل بالا آمدن گنبد نمکی با پوشش گچ و نمک است. در داخل این گونه گنبدهای نمکی محل گیر افتادن نفت (تله‌های نفتی) است.

9-5

 

نزدیک به ده سال است که از معادن موجود در این شهرستان نمک استخراج می شود. یکی از این معادن که به شکل کوه است و به دلیل استخراج نمک از آن سبب شده تا به شکل غاری دستکن شده در بیاید. به طور معمول برای ساخت تونل در جاده‌ها از یک قالب خاص الگو برداری می ‌شود، قالبی که استحکام، دوام و امنیت تونل را تضمین کند اما برای حفر دهانه و شکل‌گیری این غارنمکی تنها فاصله ارتفاع از سطح و عرض در نظر گرفته شده است، بدین معنی که به طور تقریبی ارتفاع دو برابر عرض و به شکل مستطیل خواهد بود.

در ورودی تونل نمکی در گرمسار، دیواره های تیره و طوسی رنگی دارد و هر چه به عمق آن نزدیک تر می شویم درون این غار روشن تر و براق تر دیده می شود. نزدیک شدن به سطح های روشن تر گویای این موضوع است که زمان حفر آن نقطه از غار به حال نزدیک تر است. زمانی که در مسیر این تونل ها پیاده روی می کنید دیواره هایی از جنس نمک را مشاهده خواهید کرد که در سرتاسر آن قندیل هایی از نمک آویزان هستند و همین موضوع زیبایی خاصی را به تونل نمکی در گرمسار بخشیده است.

منطقه تونل نمکی در گرمسار

در فاصله ۱۵ کیلومتری غرب گرمسار و ۹۰ کیلومتری تهران در جاده های ایوانکی و گرمسار نزدیک به ۲۷ معدن نمک وجود دارد که با شما زمانی که از ایوانکی عبور می کنید تعداد ی از این تپه ها و مناظر آن ها را رویت خواهید کرد. ۵۰۰ متر قبل از خروجی آزادراه قم و گرمسار یک خروجی در سمت راست قرار دارد که برای رفتن به معدن بی‌نظیر کوهدشت کهن می ‌بایست وارد آن شد.

جلوه های بصری تونل نمکی در گرمسار

زمانی که به بازدید از این منطقه ی جذاب و دیدنی می روید، زیباترین منظره ای که به چشمانتان برخورد می کند شیارهایی است که توسط باران شستشو می شود. همچنین در طول مسیر “کریستال های نمک” هم خود نمایی می کنند که به شکل های گل کلمی، تخم مرغی، لایه ای، با رنگ های متنوع دیده می شوند. این تنوع رنگ به دلیل وجود عناصر و ناخالصی ها در ترکیب نمک است.

در داخل معدن نمک هم با توجه به آنچه که گفتیم تاریک و لغزنده است بهتر است که جوانب احتیاط را به شدت رعایت کنید و حتما همراه خودتان یک چراغ قوه ی کوچک داشته باشید.

نیاز به مجوز پلیس برای بازدید از غار خربس

برای بازدید از تونل نمکی در گرمسار می بایست حتما چراغ قو مناسبی همراه خودتان داشته باشید، چرا که داخل این غار بسیار تاریک است و به دلیل تردد بسیار میانه های مسیر به سمت انتهاب غار بسیار لغزنده است و عبور از کناره های غار امن تر خواهد بود. همچنین لازم است به منظور بازدید از تونل‌ های نمکی در گرمسار مجوز پلیس را از راهنمایی و رانندگی برای ورود به جاده های معدن نمک با اتوبوس نیاز است. پس حتما توجه داشته باشید که بازدید از معدن فعال کوهدشت کهن نیز نیاز به انجام هماهنگی با مسوولان معدن دارد.

آدرس: استان سمنان، گرمسار، نرسیده به جاده قم-گرمسار، سه کیلومتری پل هوایی گرمسار

    آبشار نمکی گرمسار

در محدوده ی منطقه حفاظت شده ی پارک ملی کویر در استان سمنان و در نزدیکی مرز استان اصفهان قرار گرفته است و این منطقه در جنوب ارتفاعات نخجیر و غرب کویر ریگ جن واقع شده است که به دلیل اشکال ایجاد شده از نمک در نوع خود کم نظیر هستند. این آبشار به صورت قندیل هایی از نمک از فراز تپه های فرسایش یافته به پایین ریخته می شوند و از چشمه آب شور ملک آباد نیز سرچشمه گرفته و در ادامه مسیر این آبشار به ریگ جن می رسد. وجود املاح نمک در زمین های بالادست و آب چشمه سبب شده که آب از املاح نمک اشباع شود و نمک به صورت کریستال در آب متبلور می شود و چنین اشکالی را پس از ریزش آب ایجاد می نماید.

با توجه به قرار گرفتن این جاذبه در محدوده ی پارک ملی کویر به منظور بازدید از آن و تردد در این محدوده می بایست حتما مجوزه های لازم را از اداره پارک ملی کویر و سازمان حفاظت از محیط زیست سمنان دریافت کنید.

    بنه کوه دیگر غار نمکی گرمسار

به غیر از تونل نمکی گرمسار که از آن در این مطلب صحبت کردیم، منطقه ی جذاب دیگری وجود دارد که می توانید در سفرتان به این منطقه درصورتی که زمان کافی داشتید از آن هم دیدن کنید. بنه کوه در شمال گرمسار قرار دارد و یکی دیگر از تونل های نمکی است که در گرمسار قرار دارد و از لحاظ تاریخی و نظامی اهمیت ویژه ای دارد. این منطقه زیستگاه پرندگان و ماهی های زیادی است زیرا “رودخانه حبله رود” از آن عبور می کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: الی گشت
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۶۶۶۰۹ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان