//
کدخبر: ۵۷۳۱۵۷ //

نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب در مسیر استقلال عملیاتی قرار گرفته است

کرمانشاه- - مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق بیستون از برنامه‌ریزی برای استقلال عملیاتی نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب خبر داد و گفت: با اجرای طرح‌های توسعه‌ای، تأمین بیش از ۱۱۱ میلیارد تومان قطعات، انجام تعمیرات اساسی و تقویت زیرساخت‌های پدافند غیرعامل، آمادگی این نیروگاه برای تولید پایدار برق به‌ویژه در ایام اربعین افزایش می‌یابد.

نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب در مسیر استقلال عملیاتی قرار گرفته است

به گزارش فرتاک نیوز؛ «امیر براندیشه» عصر یکشنبه در جریان بازدید رئیس هیأت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی از نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب اظهار کرد: عملیات نصب این نیروگاه از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و پس از تکمیل مراحل آزمایشی، در سال ۱۳۹۸ به بهره‌برداری کامل رسید.

وی افزود: هم‌اکنون ۴۲ نفر به‌صورت شیفتی و روزکار در این نیروگاه فعالیت دارند و با اصلاح ساختار سازمانی، نیروگاه به‌صورت پنج شیفته اداره می‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق بیستون با اشاره به برنامه استقلال این نیروگاه از نیروگاه بیستون، گفت: با توجه به فاصله زیاد نیروگاه اسلام‌آباد غرب از بیستون، کاهش وابستگی و تقویت امکانات پشتیبانی از اولویت‌های اصلی مدیریت مجموعه است.

 

b05de91b9063cdf40365

 

براندیشه با بیان اینکه این نیروگاه دارای چهار واحد تولید برق است، افزود: تعمیرات اساسی ۶۴ هزار ساعته دو واحد انجام شده و تعمیرات دو واحد دیگر نیز امسال در دستور کار قرار دارد که به دلیل کمبود قطعات و همزمانی با جنگ ۱۲ روزه، اجرای آن از سال گذشته به تعویق افتاد.

وی اظهار کرد: از زمان واگذاری مالکیت نیروگاه به شرکت مدیریت تولید برق بیستون، قراردادهای تأمین قطعات مورد نیاز منعقد شده و سال گذشته ۴۴ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات الکتریکی و ۶۷ میلیارد تومان برای تجهیزات مکانیکی هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق بیستون، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان را از نقاط قوت این نیروگاه برشمرد و گفت: نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب در حوزه ساخت داخل قطعات و استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان، جزو نیروگاه‌های پیشرو کشور است.

وی همچنین از اجرای طرح‌های پدافند غیرعامل و توسعه زیرساخت‌ها خبر داد و افزود: پس از آسیب دیدن بخشی از دیوار حفاظتی نیروگاه در جریان حملات اخیر، بازسازی آن در دستور کار قرار گرفته و همچنین پروژه‌هایی مانند احداث انبار مستقل، به‌روزرسانی تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های حفاظتی در حال اجراست.

مسئول نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب نیز با اشاره به برخی مشکلات زیرساختی این مجموعه گفت: بخشی از تأسیسات جانبی نیروگاه از زمان احداث تاکنون بلااستفاده مانده بود که اکنون با تکیه بر توان داخلی در حال بازسازی و بهره‌برداری مجدد است.

یاری افزود: ساختمان تولید آب دمینرال از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه مورد استفاده قرار نگرفته بود و همین موضوع موجب می‌شد برای تأمین آب مورد نیاز، از نیروگاه بیستون آب حمل شود که هر بار هزینه‌ای حدود ۷۰ میلیون تومان در بر داشت.

وی ادامه داد: عملیات راه‌اندازی مجدد این سامانه آغاز شده و مراحل تولید آب نرم انجام شده است تا در آینده نزدیک تولید آب دمینرال نیز در خود نیروگاه انجام شود.

مسئول نیروگاه گازی اسلام‌آباد غرب همچنین از احیای سامانه تصفیه آب خبر داد و گفت: بدون خرید فیلتر جدید و تنها با اصلاح روش شست‌وشو، کارایی این سیستم که به صفر رسیده بود، بازیابی شد و برنامه‌ریزی شده است پساب تولیدی نیز برای آبیاری فضای سبز نیروگاه مورد استفاده قرار گیرد.

یاری با اشاره به موفقیت در اجرای تعمیرات اساسی دو واحد نیروگاهی اظهار کرد: حدود ۹۸ درصد قراردادهای تأمین قطعات مورد نیاز با مدیریت مستقیم نیروگاه محقق شد که نقش مهمی در افزایش آمادگی واحدها داشته است.

وی در پایان از ارائه طرح اجرای سامانه «بلک استارت» برای راه‌اندازی نیروگاه در شرایط خاموشی سراسری خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح تنها به یک ژنراتور یک‌هزار و ۲۰۰ کیلوولت‌آمپری نیاز است تا نیروگاه بتواند در شرایط بحرانی بدون وابستگی به شبکه سراسری، فعالیت خود را آغاز کند.

نیروگاه بیستون دارای ۲ واحد بخار ۳۲۰ مگاواتی و چهار واحد گازی با ظرفیت مجموع ۷۴۰ مگاوات است و به عنوان یکی از نیروگاه‌های مهم غرب کشور نقش مؤثری در تأمین برق پایدار شبکه سراسری ایفا می‌کند.

استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، ۷۸۵ هزار مشترک برق دارد که ۶۵۲ هزار مشترک آن در بخش خانگی قرار دارند. این استان همچنین با برخورداری از ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق، از مناطق راهبردی کشور در حوزه انرژی و زیرساخت‌های برق به شمار می‌رود.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۷۳۱۵۷ //
ارسال نظر