//
کدخبر: ۲۷۰۲۳۵ //

مشکل کمبود خوابگاه دانشجویی در سیستم آموزش عالی، با کرونا حاد شد

شرایط جدید فعالیت خوابگاه های دانشجویی با یک سوم ظرفیت و اسکان هر دانشجو در یک اتاق، در حالی اعلام شده که در شرایط عادی هم، آموزش عالی همواره با مشکل کمبود خوابگاه دانشجویی مواجه است. از این رو «اتاق تک نفره دانشجویی» چالش ترم آینده خواهد بود.

مشکل کمبود خوابگاه دانشجویی در سیستم آموزش عالی، با کرونا حاد شد
به گزارش فرتاک نیوز،

طبق برنامه‌های اعلام شده اولویت وزارت علوم در ترم آینده «کلاس خلوت خوابگاه خلوت» است.

بر این اساس مقرر شده کلاس های درس تا حد ممکن به صورت غیرحضوری برگزار شود و همچنین خوابگاه های دانشجویی با ظرفیت یک سومی فعالیت کنند و هر اتاق به یک دانشجو اختصاص داده شود. همچنین اگر خوابگاه کمتر از نیاز دانشجویان باشد، دانشجویان به صورت چرخشی در خوابگاه ساکن می شوند.

برای رسیدن به این هدف هم روش هایی برای حداقل سازی تعداد واجدان شرایط حضور در خوابگاه ها، پیش بینی شده است؛ از جمله اینکه کلاس های مقاطع پایین تر تا حد امکان غیرحضوری باشد، کلاس های نظری به صورت غیرحضوری برگزار شود و تا جای امکان دانشجویان فقط برای حضور در کلاس های عملی در دانشگاه حضور پیدا کنند و فقط به دانشجویانی که به دلیل نوع درس و پژوهش با تشخیص استاد و دانشگاه، ملزم به حضور هستند خوابگاه واگذار خواهد شد.

*مشکل کمبود خوابگاه دانشجویی در سیستم آموزش عالی، با کرونا حاد شد

شرایط جدید فعالیت با یک سوم ظرفیت خوابگاه ها و اسکان یک دانشجو در هر اتاق، در حالی اعلام شده که همواره در شرایط عادی هم، آموزش عالی با مشکل کمبود خوابگاه دانشجویی مواجه بوده است.

اکنون این سوال اساسی درباره فعالیت دانشگاه در ترم بعد ایجاد شده است: «آیا باوجود همه شرایط حداقل سازی واجدان شرایط حضور در خوابگاه ها، ظرفیت خوابگاه های دانشگاه ها برای پاسخ گویی به نیاز دانشجویان واجد شرایط کافی است؟»

*فقط ۱۰۰ هزار خوابگاه دانشجویی با رعایت پروتکل های بهداشتی قابل استفاده است

مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دراین باره به خبرنگار فارس، گفت: به جز خوابگاه های خودگردان دانشگاه ها، ۲۰۰ هزار نفر ظرفیت خوابگاهی در دانشگاه ها وجود دارد و پیش بینی می کنیم در بهترین شرایط، ۵۰ درصد از ۲۰۰ هزار خوابگاه با رعایت شرایط اعلام شده قابل استفاده باشد.

وی گفت: تعداد اتاق های خوابگاهی قابل استفاده در ترم مهر ۹۹، به معماری هر خوابگاه و فضاهای مشترک موجود در خوابگاه بستگی دارد که هر دانشگاه با توجه به شرایط و امکانات خود این بررسی ها را انجام می دهد و موضوع خوابگاه ها را مدیریت خواهد کرد.

۳.۵ میلیون نفر در ایران دانشجو هستند.

*شاید خوابگاه بیشتر اجاره کنیم

خبرنگار وضعیت چند دانشگاه را در این باره پیگیری کرده است.سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: در بخش خوابگاهی قطعا مقداری مشکل خواهیم داشت.

وی گفت: اگر نیاز باشد از ظرفیت خوابگاه های استیجاری هم استفاده خواهیم کرد.

معاون دانشجویی دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین ممکن است با توجه به رشته تحصیلی، نیازهای رشته تحصیلی و کارهای عملی در رشته ها، دانشجویان را فراخوانی کنیم تا دانشجویانی که با توجه به نوع درس و رشته امکان آموزش از راه دور را دارند، همچنان به صورت مجازی و از همان شهرهای محل زندگی خود، دروس را پیگیری کنند و دانشجویانی که با توجه به نوع درس و رشته نیاز به حضور در دانشگاه دارند را به دانشگاه فراخوانی کنیم.

*برای یک چهارم دانشجویان هم خوابگاه نیست

محمود فتوحی فیروزآباد رئیس دانشگاه شریف در این باره به خبرنگار فارس، گفت: با توجه به تعداد کل اتاق ‌های خوابگاهی و تعداد کل دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف، اگر بخواهیم در هر اتاق یک دانشجو را اسکان دهیم فقط می‌توانیم به ۸۵۰ دانشجو اتاق واگذار کنیم در حالی که ۴ هزار دانشجو در این دانشگاه داریم.

وی گفت: در حال تهیه آماری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستیم تا دانشجویان را براساس نوع پژوهش و نیاز به خوابگاه اولویت بندی کنیم.

فتوحی فیروزآباد ادامه داد: به این ترتیب دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تا پایان تابستان ۹۹ فارغ التحصیل می شوند در اولویت نخست اسکان در خوابگاه قرار خواهند گرفت. اولویت بعدی دانشجویان تحصیلات تکمیلی با کار پایان نامه تجربی و آزمایشگاهی هستند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۷۰۲۳۵ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان