//
کدخبر: ۵۸۶۹۸۲ //

رضا بیک ایمانوردی؛ ۲۳ سال پس از خاموشی مرد هزار چهره

۲۲ شهریور ۱۳۸۲، رضا بیک ایمانوردی پس از یک سال مبارزه با سرطان ریه در آمریکا درگذشت؛ بازیگری که بیش از ۱۵۰ فیلم در کارنامه داشت و بسیاری او را «مرد هزار چهره سینما» می‌دانستند.

رضا بیک ایمانوردی؛ ۲۳ سال پس از خاموشی مرد هزار چهره
به گزارش فرتاک نیوز،

غلامرضا ایمانوردی با نام هنری رضا بیک ایمانوردی، ۲۵ خرداد ۱۳۱۵ در تهران متولد شد. او فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۳۷ و با تئاتر آغاز کرد و چند سال بعد با دعوت ساموئل خاچیکیان وارد سینما شد.

نخستین حضور سینمایی او در سال ۱۳۴۰ و با ایفای نقشی کوتاه در فیلم «فریاد نیمه‌شب» رقم خورد. همین تجربه کوتاه زمینه همکاری‌های بعدی او با خاچیکیان را فراهم کرد و بیک ایمانوردی در فیلم‌هایی مانند «یک قدم تا مرگ»، «دلهره»، «ضربت» و «سرسام» به ایفای نقش پرداخت.

مرد هزار چهره سینمای ایران

بیک ایمانوردی در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ شمسی یکی از پرکارترین بازیگران سینمای ایران بود و در بیش از ۱۵۰ فیلم سینمایی بازی کرد. توانایی او در اجرای نقش‌های متفاوت، از شخصیت‌های اکشن و خشن تا کاراکترهای کمدی، باعث شد لقب «مرد هزار چهره سینما» را به خود اختصاص دهد.

یکی از ویژگی‌های ماندگار بازی‌های کمدی او، الهام گرفتن از شخصیت ستوان کلمبو بود؛ نقش‌هایی که با صدای منوچهر اسماعیلی و شیوه بیان خاص بیک ایمانوردی، محبوبیت زیادی میان مخاطبان پیدا کردند.

بیک ایمانوردی و بدلکاری در سینمای ایران

رضا بیک ایمانوردی پیش از ورود جدی به سینما، در ورزش کشتی کچ فعالیت داشت و از قهرمانان این رشته در ایران بود. همین آمادگی بدنی بعدها به یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های او در سینما تبدیل شد.

او از چهره‌های تأثیرگذار در شکل‌گیری و گسترش بدلکاری و ژانر اکشن در سینمای ایران بود و بسیاری از صحنه‌های خطرناک فیلم‌هایش را شخصاً اجرا می‌کرد. فعالیت او در این زمینه باعث شد بدلکاری به شکل حرفه‌ای‌تری در برخی آثار سینمای ایران مورد توجه قرار گیرد.

فعالیت در سینمای ایتالیا و ترکیه

بیک ایمانوردی تنها به سینمای ایران محدود نماند و در عرصه بین‌المللی نیز تجربه بازیگری داشت. او در سال ۱۳۴۷ با پیشنهاد یک فیلمساز ایتالیایی راهی این کشور شد و در فیلم «صندلی الکتریکی» نقش اصلی را ایفا کرد.

او همچنین در چند فیلم ترکیه‌ای حضور داشت و در این کشور نیز طرفدارانی پیدا کرده بود. فیلم «فاتحین صحرا» از دیگر آثار او بود که با عنوان «Treasure of the Lost Desert» در کشورهای مختلف به نمایش درآمد.

رضا بیک ایمانوردی

تأسیس آربی فیلم

رضا بیک ایمانوردی در سال ۱۳۵۵ استودیوی «آربی فیلم» را در خیابان نادری تهران تأسیس کرد. این استودیو علاوه بر تولید فیلم‌های ایرانی، در زمینه خرید و دوبله فیلم‌های خارجی نیز فعالیت داشت.

مهاجرت و سال‌های پایانی زندگی

پس از انقلاب ۱۳۵۷، بیک ایمانوردی مانند شماری دیگر از چهره‌های شناخته‌شده سینمای آن دوران به دادگاه انقلاب احضار شد و در نهایت با دریافت تعهد از ادامه فعالیت هنری در ایران منع شد. این اتفاق سرانجام او را به ترک ایران واداشت.

او ابتدا به آلمان و سپس به آمریکا مهاجرت کرد. بیک ایمانوردی برای گذران زندگی در آمریکا مدتی به رانندگی کامیون مشغول شد و حتی در دوران مهاجرت نیز با بازی در چند فیلم ترکیه‌ای ارتباط خود را با سینما حفظ کرد.

درگذشت رضا بیک ایمانوردی

رضا بیک ایمانوردی پس از یک سال مبارزه با سرطان ریه، ساعت ۱۲:۴۸ بامداد ۲۲ شهریور ۱۳۸۲ در بیمارستانی در فینیکس ایالت آریزونا درگذشت. او هنگام مرگ ۶۷ سال داشت.

پیکر این بازیگر در گورستان پارک یادبود لوس گاتوس در شهر سن‌خوزه ایالت کالیفرنیا به خاک سپرده شد. سال‌ها پس از درگذشت او، نام رضا بیک ایمانوردی همچنان با سینمای اکشن و کمدی، بدلکاری و فیلم‌های پرمخاطب دهه‌های ۴۰ و ۵۰ شمسی گره خورده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۸۶۹۸۲ //
ارسال نظر