//
کدخبر: ۵۲۴۲۵۱ //

تمدید ۶ماهه ماشه؟

با شروع مذاکرات ایران و اروپا، برخی رسانه‌‌‌های غربی گمانه‌‌‌زنی‌‌‌هایی در خصوص محتوای جلسه و نتایج حاصله منتشر کردند. از جمله خبرگزاری رویترز که مدعی شد هم‌‌‌زمان با آغاز نخستین دور گفت‌‌‌وگوهای حضوری با قدرت‌‌‌های غربی پس از جنگ تحمیلی دوازده روزه اسرائیل و بمباران سایت های هسته ای ایران توسط ایالات متحده، ایران روز جمعه مخالفت خود را با پیشنهادهایی برای تمدید قطعنامه سازمان ملل که توافق هسته‌‌‌ای سال ۲۰۱۵ را تایید می‌کند، اعلام کرد.

 تمدید ۶ماهه ماشه؟
به گزارش فرتاک نیوز،

با شروع مذاکرات ایران و اروپا، برخی رسانه‌‌‌های غربی گمانه‌‌‌زنی‌‌‌هایی در خصوص محتوای جلسه و نتایج حاصله منتشر کردند. از جمله خبرگزاری رویترز که مدعی شد هم‌‌‌زمان با آغاز نخستین دور گفت‌‌‌وگوهای حضوری با قدرت‌‌‌های غربی پس از  جنگ تحمیلی  دوازده روزه اسرائیل و بمباران سایت های هسته ای ایران توسط ایالات متحده، ایران روز جمعه مخالفت خود را با پیشنهادهایی برای تمدید قطعنامه سازمان ملل که توافق هسته‌‌‌ای سال ۲۰۱۵ را تایید می‌کند، اعلام کرد.

گفتنی است که رویترز پنج‌شنبه‌شب به نقل از دیپلمات‌‌‌ها خبر داده بود که سه کشور اروپایی روز جمعه در استانبول پیشنهاد تمدید ۶ماهه مهلت مکانیسم ماشه را مطرح می‌کنند. این رسانه افزود: «آنها در مقابل، این خواسته‌‌‌ها را دارند؛ ورود تهران به مذاکرات با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس و ارائه گزارش درباره ذخایر اورانیوم با غنای بالا.»

پیش‌تر دیپلمات‌‌‌های غربی به رسانه انگلیسی فایننشال تایمز گفته‌‌‌ بودند هرگونه تمدید مهلت فعال‌‌‌سازی «سازوکار ماشه» از سوی تروئیکای اروپایی در صورت به نتیجه رسیدن گفت‌‌‌وگویشان با ایران، برای مدتی «چندماهه» و مستلزم تصویب قطعنامه‌‌‌ای در شورای امنیت خواهد بود. ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، اخیرا گفته بود در صورتی که تا پایان ماه اوت توافقی با ایران در زمینه مساله هسته‌‌‌ای آن حاصل نشود، تروئیکای اروپایی اقدام به بازگردانی تحریم‌‌‌های بین‌المللی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل خواهد کرد.

مکانیسم ماشه یا«Snapback Mechanism» سازوکاری مندرج در بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام و بندهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مصوب سال ۱۳۹۴ است که اجازه می‌دهد در صورت «نقض اساسی» تعهدات برجام از سوی ایران، یکی از اعضای گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه یا چین)، سازوکاری را فعال کند که بدون نیاز به رای‌‌‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد، تمام تحریم‌‌‌های پیش از برجام سازمان ملل علیه ایران به‌‌‌طور خودکار بازگردد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۴۲۵۱ //
ارسال نظر