//
کدخبر: ۸۵۹۵۹ //

چین فروش تسلیحاتی آمریکا به تایوان را محکوم کرد

وزارت دفاع چین امروز سه شنبه با انتشار بیانیه ای هر گونه اقدام آمریکا در فروش تسلیحات و فن آوری های نظامی به تایوان را محکوم کرد.

چین فروش تسلیحاتی آمریکا به تایوان را محکوم کرد
به گزارش فرتاک نیوز،

 چین از بابت اینکه آمریکا اعلام کرده است قصد دارد با موسسات فروشنده فن آوری ساخت زیردریایی با تایوان همکاری نزدیک داشته باشد، ابراز خشم کرده است.

وزارت دفاع چین در این بیانیه آورده است که آمریکا باید بسرعت هرگونه ارتباط نظامی با تایوان را قطع کرده و فورا دست از فروش های تسلیحاتی به این جزیره بردارد.

این بیانیه می افزاید که ارتش چین قدرت و قابلیت آن را دارد که با هر دسیسه ای برای جدا کردن تایوان از خاک چین مقابله کرده و استقلال طلبان را شکست دهد.

از سوی دیگر وزارت خارجه چین در بیانیه ای با اشاره به اینکه جان بولتون مشاور جدید امنیت ملی رییس جمهور آمریکا احتمالا ماه ژوین به تایوان سفر می کند، آورده است که پکن خواستار پایبندی واشنگتن به اصل یک چین و متوقف کردن دیدارهای متقابل است.

گینگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین هم در پکن گفت که ما مخالف ارتباطات رسمی میان تایوان و آمریکا هستیم و این موضع قاطع چین است و به صراحت مطرح شده است.

همزمان با افزایش تنش های اقتصادی و جنگ تجاری چین و آمریکا، واشنگتن اعلام کرده است به تایوان فن آوری های ساخت زیردریایی می فروشد.

این اقدام بخش دیگری از تلاش های دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا برای تحت فشار گذاشتن تدریجی چین در کنار جنگ تجاری است که علیه این کشور راه انداخته است.

روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ نوشت ترامپ در تازه ترین توییت خود تلاش کرده است تا فضا را کمی آرام کند اما هنوز نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه چین از آمریکا به عنوان دشمن بزرگ چند جانبه گرایی یاد می کند.

برخی از موسسات در آمریکا خواستار فروش فن آوری ساخت زیردریایی به تایوان هستند که با این کار این جزیره می تواند برای ساخت این تسلیحات به تنهایی اقدام کند فروش این فن آوری ها بشدت چین را خشمگین کرده است.

اگرچه ترامپ در توییت جدید خود از دوستی با شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین سخن گفته اما باز هم تاکید کرده است که پکن باید موانع تجاری را کاهش دهد و اینکه طرفین باید برای رسیدن به توافقی برای حراست از حق مالکیت معنوی رایزنی کنند.

خبرگزاری رسمی تایوان گزارش کرده است که این جزیره از یک سال قبل برنامه ای را تنظیم کرده است مبنی بر اینکه درصدد ساخت هشت فروند زیردریایی است و برای این منظور به فن آوری های پیشرفته آمریکا نیاز دارد.

شرکت های تایوانی که در زمینه های تسلیحاتی و دفاعی کار می کنند باید با دستکم هفت نهاد در آمریکا مرتبط باشند و این نهادها هم باید مجوزهای لازم را از دولت آمریکا بگیرند تا بتوانند با تایوان همکاری کنند.

آمریکا بر این باور است که در چهار دهه گذشته پس از اصلاحات در چین، هرگز نتوانسته است در برابر این کشور به مازاد تجاری برسد و هر سال به دلیل این موضوع نزدیک به 500 میلیارد دلار خسارت می بیند.

از دیدگاه دولت آمریکا میزان کسری تجاری این کشور در برابر آمریکا نزدیک به 370 میلیارد دلار است که البته آمارهای پکن این رقم را تا 270 میلیارد دلار براورد کرده است.

فروش تسلیحاتی آمریکا به تایوان در سال های پیش رو می تواند روابط با چین را از این نیز بدتر کند برای همین به نظر می رسد واشنگتن به شکلی محتاطانه در حال تقویت روابط نظامی با تایپه است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۵۹۵۹ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان