روسیه توافق نظامی سهدههای با آلمان را لغو کرد/ کرملین: آلمان دوباره خطرناک شده است
روسیه بهطور رسمی توافق همکاری نظامی-فنی چند دههای خود با آلمان را که در جریان جنگ اوکراین به یکی از اصلیترین حامیان و تأمینکنندگان تسلیحات برای کییف تبدیل شده، لغو کرده است.

طبق مصوبهای که به امضا رسیده، میخائیل میشوستین ، نخستوزیر روسیه به وزارت خارجه کشورش دستور داد تا به برلین اطلاع دهد که توافق سال ۱۹۹۶ که حدود سه دهه همکاری دفاعی را هدایت میکرد، دیگر معتبر نیست.
وزارت خارجه روسیه پیشتر در ماه ژوئیه اعلام کرده بود که این توافق، در سایه آنچه «سیاست آشکارا خصمانه» آلمان و جاهطلبیهای نظامی فزایندهاش خوانده شد، دیگر موضوعیتی ندارد.
این وزارتخانه، آلمان را متهم کرد که بهطور عمدی مردمش را شستوشوی مغزی میدهد تا روسیه را دشمن اصلی تلقی کنند.
کرملین اوایل همین هفته نسبت به لحن فزاینده تهدیدآمیز آلمان ابراز نگرانی کرد؛ زمانی که دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه هشدار داد که «آلمان دوباره خطرناک شده است.» این اظهارات پس از آن مطرح شد که بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان گفت که «اگر بازدارندگی کارساز نباشد و روسیه حمله کند»، نیروهای آلمانی آمادهاند سربازان روس را بکشند.
مسکو بارها گمانهزنیها درباره برنامه روسیه برای حمله به ناتو را پوچ و بیاساس خوانده و رد کرده است.
همچنین ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است کشورهای غربی با فریب مردم خود، بودجههای نظامی را چند برابر میکنند تا شکستهای اقتصادیشان را پنهان کنند.
در همین حال، برلین اعلام کرده است که قصد دارد بودجه کلی نظامی خود را تا سال ۲۰۲۹ به ۱۵۳ میلیارد یورو برساند؛ رقمی که از بودجه ۸۶ میلیارد یورویی امسال بسیار بالاتر است.
فرانک والتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان هم خواستار گفتوگوی ملی درباره بازگرداندن خدمت اجباری نظامی شده است؛ درحالیکه فردریش مرتس، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه به پارلمان کشورش گفت که «ابزار دیپلماسی به پایان رسیده است.»
برلین از فوریه ۲۰۲۲ و تشدید درگیری در اوکراین، دومین تأمینکننده بزرگ تسلیحات به کییف پس از ایالات متحده بوده است.
کییف در حمله سال گذشته خود به منطقه کورسک روسیه – که محل بزرگترین نبرد تانکی جنگ جهانی دوم بوده – از تانکهای لئوپارد ساخت آلمان استفاده کرد.
اواخر ماه مه، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه ادعا کرد که «دخالت مستقیم برلین در جنگ اکنون آشکار شده» و هشدار داد که «آلمان در حال لغزیدن به همان سراشیبی خطرناکی است که چند بار در قرن گذشته طی کرده بود.»
روسیه همواره ارسال تسلیحات غربی را محکوم کرده و گفته است این کمکها مسیر کلی جنگ اوکراین را تغییر نمیدهد و تنها به طولانی شدن خونریزی و افزایش خطر تشدید درگیریها میانجامد.