//
کدخبر: ۵۱۹۹۶۸ //

جزئیات افشا شده از عملیات ۱۶ ساله اسرائیل علیه ایران: «عروسی خونین»، «نارنیا» و لیست ۲۵۰ نفره ترور

وال‌استریت ژورنال با انتشار اسنادی افشا کرده که خلبانان اسرائیلی ۱۶ سال برای حمله به ایران در دو عملیات پیچیده «عروسی خونین» و «نارنیا» تمرین کرده‌اند.

جزئیات افشا شده از عملیات ۱۶ ساله اسرائیل علیه ایران: «عروسی خونین»، «نارنیا» و لیست ۲۵۰ نفره ترور
به گزارش فرتاک نیوز،

گزارش وال‌استریت ژورنال که بر اساس گفتگو با ۱۸ مقام امنیتی کنونی و پیشین اسرائیل و آمریکا تهیه شده، نشان می‌دهد ریشه‌های این عملیات به اواسط دهه ۱۹۹۰ بازمی‌گردد. در آن زمان، دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل نشانه‌های اولیه تلاش ایران برای ساخت برنامه هسته‌ای را شناسایی کرده و از آن زمان شبکه‌های گسترده‌ای از عوامل خود را در داخل ایران برای تسهیل کارزار خرابکاری ایجاد کرده بودند. این کارزار شامل دو انفجار در یکی از تاسیسات غنی‌سازی ایران و ترور چندین دانشمند هسته‌ای بود.

عدید باسیوک، رئیس بخش عملیات ارتش اسرائیل و معمار اصلی این حملات، می‌گوید: "وقتی شروع به طراحی دقیق این عملیات کردیم، واقعاً نمی‌دانستیم که آیا موفقیت‌آمیز خواهد بود یا نه."

عملیات «عروسی خونین» و «نارنیا»

در ساعات آغازین بامداد جمعه ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد)، ژنرال‌های ارتش اسرائیل در پناهگاهی زیر مقر فرماندهی نیروی هوایی این کشور، شاهد حرکت جت‌های جنگنده به سوی ایران بودند. در چارچوب عملیاتی با نام «عروسی خونین»، تعدادی از فرماندهان نظامی ایران، بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر دورتر از منطقه تحت دسترس رژیم صهیونیستی، به شهادت رسیدند. اسرائیلی‌ها این عملیات را شبیه به صحنه معروف «عروسی خونین» در سریال «بازی تاج‌وتخت» می‌دانند.

f15c

همزمان با این عملیات، «عملیات نارنیا» نیز به اجرا درآمد که طی آن ۹ نفر از دانشمندان هسته‌ای عالی‌رتبه ایرانی که همگی غیرنظامی بودند، در خانه‌های خود ترور شده و به همراه اعضای خانواده‌شان به شهادت رسیدند.

تمرینات گسترده خلبانان و نفوذ اطلاعاتی

با توجه به فاصله بیش از ۱۵۰۰ کیلومتری اهداف، که فراتر از برد رزمی جنگنده‌های اف-۳۵، اف-۱۵ و اف-۱۶ است، خلبانان اسرائیلی باید یاد می‌گرفتند که چگونه با دسته‌های ۶ تا ۱۰ فروند جنگنده در اطراف یک هواپیمای سوخت‌رسان پرواز و در طول مسیر بارها سوخت‌گیری کنند. آن‌ها همچنین آموزش دیدند که چگونه موشک‌های خود را با اختلاف زمانی ۱۵ تا ۲۰ ثانیه‌ای به هدف برخورد دهند تا بیشترین اثربخشی را داشته باشد.

چنین آموزش‌هایی در سرزمین‌های اشغالی ممکن نبود. به همین خاطر، در سال ۲۰۰۸، بیش از ۱۰۰ جنگنده اف-۱۵ و اف-۱۶ اسرائیل در عملیاتی به نام «اسپارتان باشکوه»، بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر تا یونان پرواز کردند تا توانایی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را بیازمایند. این تمرین‌ها بارها و بارها تکرار شد.

تایمز گزارش داده که موساد و دیگر نهادهای اطلاعاتی اسرائیل به ابعاد تازه‌ای از گسترش برنامه هسته‌ای و موشکی ایران پی برده بودند و نتیجه گرفته بودند که این برنامه‌ها با سرعت بالا و فراتر از تاسیسات شناخته‌شده‌ای چون فردو، نطنز و اصفهان در حال پیشرفت است. یک منبع اطلاعاتی مدعی شد که اسرائیل سال‌هاست با عوامل اطلاعاتی در چندین تاسیسات ایران حضور فیزیکی داشته و از سال ۲۰۰۸ آماده‌سازی برای حمله به ایران را آغاز کرده بود.

فریبکاری و آماده‌سازی زمینه‌های حمله

وال‌استریت ژورنال ادعا می‌کند که پس از حملات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس، اسرائیل تقریباً دو سال را صرف نابودی این گروه کرد. همچنین، حزب‌الله لبنان تضعیف شد و سپس حکومت بشار اسد در سوریه توسط شبه‌نظامیان مخالف سرنگون شد و رژیمی مخالف نفوذ ایران جای آن را گرفت. این تغییر، راه را برای عبور بدون مانع جنگنده‌های اسرائیل از آسمان سوریه هموار کرد.

شبکه‌های جاسوسی اسرائیل در داخل ایران نیز گسترده‌تر شده بودند و می‌توانستند جابه‌جایی فرماندهان نظامی ایران را ردیابی کرده و پایگاه‌هایی برای پهپادهای تهاجمی ایجاد کنند تا سامانه‌های پدافند هوایی ایران را از کار بیندازند.

اسرائیل همچنین توانایی جنگنده‌های دوربرد خود را در حملات به شورشیان حوثی در یمن آزمایش کرده بود. در حملات آوریل و اکتبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴)، سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته ایران، از جمله سامانه روسی اس-۳۰۰، منهدم شدند.

فریبکاری در سطح بالا: نتانیاهو و مشاوران نظامی‌اش در ۹ ژوئن (۱۹ خرداد)، چهار روز پیش از حمله، تصمیم نهایی را گرفتند. دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که نتانیاهو برای تعطیلات آخر هفته مرخص می‌شود و سپس در روز دوشنبه ۱۶ ژوئن در مراسم عروسی پسرش شرکت می‌کند تا ایرانی‌ها را مشکوک نکند. او حتی همسر و پسرش را نیز در جریان این فریب قرار نداده بود.

همزمان، مقام‌های اسرائیلی اطلاعاتی مبنی بر اختلاف نظر میان رهبران اسرائیل و آمریکا را به رسانه‌ها درز دادند. این اطلاعات شامل جزئیاتی از تماس تلفنی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و نتانیاهو، چهار روز مانده به عملیات بود که ترامپ در آن با حمله مخالفت کرده بود. حتی ترامپ ساعاتی پیش از حمله در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» نوشت: "ما برای حل بحران هسته‌ای ایران همچنان به راه‌حل دیپلماتیک متعهد هستیم." این فریب‌کاری باعث شد تا ایران گمان کند اسرائیل بدون چراغ سبز و حضور آمریکا دست به حمله نمی‌زند.

گردهمایی مرگبار و حمله نهایی

بخش کلیدی طرح نهایی، حذف یکباره فرماندهی نیروهای مسلح ایران بود. این حمله که «عروسی خونین» نام داشت، می‌توانست از واکنش فوری جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کرده و به جنگنده‌ها و پهپادهای اسرائیلی فرصت نابود کردن پرتابگرهای موشک‌های ایران را بدهد.

وال‌استریت ژورنال مدعی است درست در زمانی که هواپیماهای اسرائیلی به آسمان ایران نزدیک شده بودند، فرماندهان نظامی ایران ناگهان جابجا شدند. مقام‌های اسرائیلی مضطرب شدند، اما در کمال ناباوری دریافتند که فرماندهان نیروی هوایی سپاه پاسداران نه تنها پراکنده نشدند، بلکه در یک مکان گردهم آمدند و فرصت را مهیا کردند. موشک‌های اسرائیل شلیک شدند.

همچنین، اسرائیل همزمان ۹ دانشمند هسته‌ای ایران را از طرق مختلف در خانه‌هایشان ترور کرد. این عملیات که «نارنیا» نام داشت، با وجود بخت اندک ارزیابی شده، با موفقیت انجام شد.

این گزارش ادعا می‌کند که اسرائیل سپس سامانه‌های رادار، پدافند هوایی و موشک‌های زمین‌به‌زمین ایران را هدف قرار داد. نهادهای اطلاعاتی اسرائیل کمی بعد اعلام کردند که بیشتر افرادی که در فهرست اهداف تهیه شده در ماه نوامبر حضور داشتند، کشته شدند. نخستین عملیات اسرائیل طی حدود چهار ساعت پایان یافت و جنگنده‌های اسرائیلی در روزهای بعد به دیگر اهداف مشخص شده حمله کردند.

تایمز گزارش داده که عوامل اطلاعاتی اسرائیل از هر تاسیساتی که در جریان این ۱۲ روز هدف قرار گرفت، پیش‌تر بازدید کرده بودند و به این ترتیب اسرائیل توانست بخش عمده‌ای از تاسیسات موشکی و هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۹۹۶۸ //
ارسال نظر