//
کدخبر: ۵۱۲۵۸۶ //

ادعا‌های مدیر اطلاعات ملی آمریکا درباره مذاکره با ایران

مدیر اطلاعات ملی آمریکا عنوان کرد: رئیس‌جمهور این کشور به فرصت دیپلماتیک ایجاد شده برای رسیدگی به موضوع برنامه هسته‌ای ایران باور و اطمینان دارد. هر توافقی با ایران باید شامل سخت‌ترین مقررات راستی‌آزمایی و در راستای منافع ملی آمریکا باشد. ادعا‌های مدیر اطلاعات ملی آمریکا درباره مذاکره با ایران


ادعا‌های مدیر اطلاعات ملی آمریکا درباره مذاکره با ایران
به گزارش فرتاک نیوز،

«تولسی گابارد» مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گفت‌وگویی با «مگان کلی» خبرنگار آمریکایی درباره درز یافتن اطلاعات محرمانه گفت‌وگوهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در یک گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز و مخالفت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای همراهی با رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: این مطلب نتیجه درز یافتن تاسف‌بار و غیرقانونی یک مکالمه میان رئیس‌جمهور آمریکا و مشاوران او بود که وارد جزئیات آن نمی‌شوم اما نشان‌دهنده میزان اهمیت و دقتی نظری است که رئیس‌جمهور در تصمیم‌گیری‌هایش درباره مسائلی جدی مانند جنگ و صلح به خرج می‌دهد.

ترامپ گفت: توافق با ایران ساده‌ است. من نمی‌خواهم آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند.
 

گابارد در پاسخ به اینکه از نظر او تهدیدات همسو شدن واشنگتن با سیاست‌های رژیم صهیونیستی برای ورود به یک درگیری با ایران چیست، بیان کرد: ما اطلاعات لازم را در اختیار رئیس‌جمهور قرار می‌دهیم و در نهایت، این رئیس‌جمهور است که تصمیم می‌گیرد و او بارها صراحتا گفته هدف او درباره ایران اول از همه این است که این کشور سلاح هسته‌ای تولید نکند یا به آن دست پیدا کند.

او با اشاره به فرصت دیپلماتیک مذکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: رئیس‌جمهور نسبت به فرصتی که در این برهه برای رسیدن به این نتیجه به روش مسالمت‌آمیز دیپلماسی و مذاکرات فراهم شده باور و اطمینان دارد. رئیس‌جمهور همچنین واقف است که این بیشتر از همه در راستای منافع مردم آمریکا جهان است.

 

مقام‌های ایرانی بارها ادعای آمریکا و رژیم صهیونیستی مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران را رد و تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد.

افزون بر این، آژانس بین‌المللی انرژی انرژی اتمی که برنامه هسته‌ای ایران تحت یکی از سخت‌گیرانه‌ترین برنامه‌های نظارتی و راستی‌آزمایی آن قرار دارد، تا کنون این ادعا را در گزارش‌های فنی خود تایید یا اثبات نکرده است.

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پیش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن تهدید کرده بود اگر ایران حاضر به توافقی در این باره نباشد، واشنگتن علیه آن دست به اقدام نظامی خواهد زد.

اگرچه مقام‌های ایرانی با تاکید بر دفاع مقتدارنه از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و منافع ملی کشور در مواجهه با هرگونه اقدام متجاوزانه، بیان کردند اقدام نظامی با توجه به شکست‌های پرهزینه آمریکا در منطقه نه‌تنها دیگر یک «گزینه» نیست، بلکه «راهکار» حل مسئله نمی‌تواند باشد.

 

هر توافقی با ایران باید شامل سختگیرانه‌ترین مقررات راستی‌آزمایی باشد

مدیر اطلاعات ملی آمریکا در این گفت‌وگو در واکنش به اظهارات ضد ایرانی «مارک دوبوویتز» رئیس لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» مبنی بر این که ایران در نتیجه تحولات راهبردی منطقه ضعیف‌تر شده و هیچ فرصتی مناسب‌تر از حال حاضر برای منحل کردن برنامه هسته‌ای ایران و تغییر حکومت آن نیست، تشریح کرد: اولا باید بگویم گزینه نظامی همواره روی میز است. رئیس‌جمهور گاهی به ایجاد صلح از طریق اعمال قدرت اشاره کرده. او واقعا هدف خود را صریح بیان می‌کند که موضع نخست‌وزیر نتانیاهو نیز هست و فکر می‌کنم بسیاری دیگر در جهان نیز موافقند که ایران نباید یک سلاح اتمی داشته باشد یا تولید کند.

گابارد در ادامه گفت: این هدف روشن است اما مسئله این است که چگونه به آن دست پیدا کنیم. نظر رئیس‌جمهور همواره این بوده است که اگر از طریق دیپلماسی و مذاکره راهکاری برای رسیدن به آنچه در راستای منافع ملی ما وجود داشته باشد،( آن را به کار ببندیم)، البته نه به این طریق که چشممان را روی همه چیز ببندیم، مسلما هر توافقی که با ایران انجام شود، باید با طیفی از مقررات سختگیرانه راستی‌آزمایی همراه باشد. نه این که چیزی مانند تجربه شکست‌خورده برجام(توافق هسته‌ای) که رئیس‌جمهور اوباما انجام داد.

او گفت: توافقی که استیو ویتکاف، فرستاده بامهارت آمریکا در حال مذاکره برای دستیابی به آن است، در راستای منافع مردم آمریکا خواهد بود.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا با استقبال از مطرح شدن دیدگاه‌های مختلف درباره توافق با ایران، تاکید کرد که درز غیرقانونی اطلاعات محرمانه، از جمله درباره گفت‌وگوهای داخلی ترامپ با مشاورانش در این باره باید متوقف شود.

تاکنون، ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان سه دوره گفت‌وگوی غیرمستقیم و یک دوره نشست فنی-کارشناسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و نحوه برداشته شدن تحریم‌های آمریکا برگزار کرده‌اند.

طبق اعلام وزارت خارجه عمان، چهارمین دور از گفت‌وگوها که قرار بود شنبه برگزار شود، به تعویق افتاده و تاریخ برگزاری آن اعلام خواهد شد.

منابع رسانه‌ای آمریکایی پیشتر به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کردند که احتمالا نشست آتی، در کشوری اروپایی برگزار شود.

درز اطلاعاتی دموکراسی و امنیت آمریکا را تضعیف می‌کند

گابارد در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این که چه نظری درباره درز یافتن محتوای جلسات محرمانه بلندپایه دولت دارد و این موضوع چگونه فعالیت‌های او را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: به طور مثال، درباره گزارش یادشده نیویورک تایمز، برخی موارد در این مطلب کاملا نادرست بودند و تحقیقاتی درباره منبع یا منابعی که این اطلاعات را درز داده‌اند در جریان است. اما تاثیرش این است که کارمان را بسیار سخت‌تر می‌کند؛ باید مدام در اتاقی که هستید حواست باشد که چه کسی آن‌جاست و باید مدام مراقب تمام چیزهایی باشم که می‌گویم. چراکه در موقعیتی هستیم که اگر این اطلاعات درز پیدا کنند، چه از سوی شخصی که می‌خواهد به یک خبرنگار نشان دهد مهم است، یا بدتر از همه کسانی که در نهایت، هدفشان این است در سیاست‌های رئیس‌جمهور کارشکنی کنند، دموکراسی و امنیت ما تضعیف می‌شود و موضوع فقط مشکل داشتن با سیاست‌های رئیس‌جمهور آمریکا نیست.

مدیر اطلاعات ملی آمریکا با اشاره به این که سه نفر با اتهاماتی در این رابطه به وزارت دادگستری معرفی شده‌اند، گفت که اطلاعات ملی درباره ۱۱ نفر دیگر تحقیق می‌کند که با مشخص شدن نتیجه تحقیقات درباره آن‌ها و اثبات اتهاماتشان، امکان اخراج یا لغو مجوزهای امنیتی آن‌ها وجود دارد.

گابارد در بخش پایانی این گفت‌وگو درباره درز یافتن اطلاعات محرمانه جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر این که ارتباطی رسمی میان دولت ونزوئلا و باند تبهکار ونزوئلایی «ترن دی آراگوا» وجود ندارد، بیان کرد: تحقیقات در این باره ادامه در جریان است. یکی از روش‌های رایج کسانی که اطلاعات محرمانه را منتشر می‌کنند، این است که آن‌ها به طور مثال، از یک سند ۶ صفحه‌ای فوق محرمانه یک خط از صفحه اول، یک خط از صفحه دوم و یک خط از صفحه سوم را انتخاب می‌کنند که وقتی کنار هم قرار می‌گیرند، هم‌سو با روایتی است که سعی می‌کنند از موضوع ارائه دهند. در این مورد هم همین اتفاق افتاد.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۱۲۵۸۶ //
ارسال نظر