//
کدخبر: ۳۶۱۳۷۷ //

ادعای بایدن: اقتصاد آمریکا در مسیر درستی قرار دارد

با وجود کوچک شدن اقتصاد آمریکا و رشد منفی تولید ناخالص داخلی این کشور در دو دوره متوالی سه ماهه، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ادعا کرد که اقتصاد این کشور در مسیر درستی قرار دارد.

ادعای بایدن: اقتصاد آمریکا در مسیر درستی قرار دارد
به گزارش فرتاک نیوز،

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: تعجبی ندارد که اقتصاد در حال کند شدن است زیرا بانک مرکزی به دنبال مقابله با تورم می باشد.

وی مدعی شد: در شرایطی که با چالش‎های تاریخی در جهان مواجه  هستیم، در مسیر درستی قرار داریم و قوی تر و امن تر از این وضع گذارعبور خواهیم کرد.

بایدن همچنین با اشاره به عملکرد بازار کار آمریکا  گفت که اشتغال زایی در آمریکا به شکل بی سابقه ای قوی است  و نرخ  بیکاری به  ۳.۶ درصد رسیده و تنها در سه ماهه سوم سال جاری بیش از یک میلیون شغل ایجاد شده است.

وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که این کشور برای دومین دوره متوالی سه ماهه ،کوچک شدن اقتصاد خود و رکود را تجربه می‌کند.

بر اساس گزارش ها، این کشور در طول دوره زمانی آوریل تا ژوئن (فروردین تا خرداد) برای دومین بار متوالی ، کوچک شدن ۰.۹ درصدی اقتصاد خود را تجربه کرده است.

اقتصاد آمریکا برای دومین دوره سه ماهه متوالی، در بهار سال جاری مالی با رشد منفی مواجه بود و به اصطلاح  وارد رکود تکنیکی شد زیرا تورم شدید و نرخ های بهره بالاتر مصرف کنندگان و کسب و کارهای این کشور را مجبور به کاهش هزینه ها کرد.

وزارت بازرگانی آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور در دوره سه ماهه از آوریل تا ژوئن در مقایسه با سال گذشته  ۰.۹ درصد کاهش یافته است.

تولید اقتصادی آمریکا در سه ماه اول سال جاری با کاهش ۱.۶ درصدی، بدترین عملکرد از بهار ۲۰۲۰ تاکنون را تجربه کرد.

سیما شاه، تحلیلگر ارشد در شرکت پرینسیپال گلوبال اینوستورز گفت: سیاستگذاران بدون شک در تلاشند تا توضیح دهند چرا اقتصاد آمریکا وارد رکود نشده است. در حالی که دو دوره سه ماهه متوالی رشد منفی اقتصادی،  از نظر تکنیکی  یک رکود است، سایر داده های اقتصادی رکود را نشان نمی دهند.

به گفته دفتر ملی تحقیقات اقتصادی، رکود اقتصادی از نظر تکنیکی با دو دوره متوالی رشد اقتصادی منفی تعریف می‌شوند و با بیکاری بالا، رشد تولید ناخالص داخلی پایین یا منفی، کاهش درآمد و کاهش فروش محصولات مشخص می‌شود.

بانک مرکزی آمریکا  روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که در نبرد خود با شدیدترین تورم  از دهه ۱۹۸۰ تاکنون در این کشور عقب نشینی نخواهد کرد و به این مبارزه  با وجود "دوره پایدار" ضعف اقتصادی و کند شدن بازار کار ادامه خواهد داد.

بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه از افزایش ۷۵ صدم درصدی نرخ بهره بانکی این کشور خبر داد و گفت که  چنانچه لازم باشد برای مقابله با تورم، در آینده نزدیک مجددا نرخ بهره را افزایش خواهد داد.

جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه رکود در اقتصاد آمریکا را رد کرد و گفت: فکر نمی کنم آمریکا در حال حاضر وارد رکود اقتصادی شده است.

نرخ بهره بانکی درآمریکا که ماه گذشته ۷۵ صدم درصد افزایش یافته بود اکنون به رقم ۲.۲۵ تا ۲.۵۰ درصد می‌رسد.

 این نرخ  در ۱۵ سال گذشته و از آغاز رکود اقتصادی در سال ۲۰۰۷ بالاترین میزان افزایش بهره بانکی بوده است.

"نوریل روبینی" اقتصاددان و  وزیر خزانه‌داری دولت باراک اوباما نیز روز سه شنبه به وقت محلی گفت: دلایل زیادی مانند بدهی بسیار بالا  و بحران مالی وجود دارند که نشان می دهند ما با تورم شدید مواجه هستیم. این ایده که تورم کوتاه مدت و ضعیف خواهد بود کاملا توهم آمیز است.

از جمله دلایل تورم که روبینی به آنها اشاره کرد، بدهی های بالای بی سابقه در آمریکا در پی همه گیری کرونا است. او به طور خاص به  مشکل بدهی در اقتصادهای پیشرفته اشاره کرد و گفت این بدهی ها همچنان در حال افزایش است.

رییس شرکت "روبینی ماکرو آسوسیتس" به بلومبرگ گفت که شرایط با دهه ۱۹۷۰ متفاوت است. در دهه ۱۹۷۰ نسبت بدهی به رغم  رشد راکد اقتصادی و تورم بالا که رکود تورمی نام گرفته است، پایین بود.

وی افزود اما از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ که به دلیل بحران اعتباری و شوک تقاضا، با تورم پایین همراه بود، بدهی در آمریکا افزایش یافته است.

روبینی گفت: این بار ما با شوک های منفی و رکودی در عرضه و نرخ های بدهی مواجه هستیم که به شکل بی سابقه ای بالا است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۶۱۳۷۷ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان