//
کدخبر: ۲۰۴۲۸۳ //

پایان مذاکرات تجاری چین و آمریکا در شانگهای

دور دوازدهم مذاکرات تجاری چین و آمریکا در حالی شامگاه چهارشنبه در شانگهای پایان یافت که به نظر می رسد دو طرف هنوز نتوانسته اند به دلیل توئیت پراکنی ترامپ به اجماع برسند به همین دلیل قرار شده است دور سیزدهم این مذاکرات را شهریور ماه ادامه دهند. این مذاکرات میان 'لیوخه' معاون نخست وزیر و مسئول طرف چینی گفت و گوهای همه جانبه اقتصادی چین با آمریکا و رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا و استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا برگزار شد. روسای جمهوری دو کشور، ماه گذشته در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در ژاپن به توافق رسیدند که مذاکرات را بار دیگر از سربگیرند ترامپ همچنین در این نشست قول داد که تعرفه جدید بر کالاهای چینی تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات جدید اعمال نکند. رسانه های چین گزارش شفافی در مورد دستاوردهای نشست شانگهای منتشر نکرده اما تایید کرده اند دور سیزدهم این مذاکرات شهریور ماه امسال در آمریکا برگزار خواهد شد. در گرماگرم این مذاکرات بود که آمریکا مدعی شد سیاست تعرفه، چین را عقب نشانده و آمریکا را به جلو برده است، همچنین چین را متهم کرد که همیشه در آخرین لحظه برای منافع خود متن توافقنامه را اصلاح می کند. ترامپ امروز همزمان با مذاکرات چین را به نقض تعهدات به عهده گرفته شده در مذاکرات قبلی متهم کرد و گفت تصور می شد پکن خرید محصولات کشاورزی را از آمریکا شروع کند اما، آنها هیچ نشانه ای دال بر تصمیم انجام این کار نشان نداده اند همین توئیت ترامپ، رابطه متشنج پکن و واشنگتن را متشنج تر کرد به طوری که روزنامه خلق، ارگان حزب کمونیست چین، در سرمقاله امروز (چهارشنبه) خود بدون اشاره به نام ترامپ، نوشت، همزمان با شروع مذاکرات، برخی آمریکایی ها برای منحرف کردن مساله اصلی، دوباره شروع به کوبیدن بر طبل کردند. رادیو بین المللی چین هم هشدار داد برخی از آمریکایی‎ها نه تنها با صداقت شایسته برای حل مسائل در مورد آن اظهار نظر نمی‎کنند بلکه تفاهم دیدار رهبران دو کشور در اوزاکا را نیز نقض می‎کنند و به نظر می‎رسد که هدف‎شان این است که با ادامه اعمال فشار علیه چین در جریان مشورت، امتیازات بیشتری به دست بیاورند. از آغاز مذاکرات تجاری چین و آمریکا از فوریه سال ۲۰۱۸ (بهمن ۹۶) به این سو، تا کنون دو کشور در 12 نشست دو جانبه درباره اکثر مسایل مورد اختلاف به توافق رسیدند اما مذاکرات بارها به خاطر عهدشکنی آمریکا دچار فراز و نشیب شد. ماه مارس سال ۲۰۱۸ (اسفند ۹۶) یعنی یک ماه پس از آغاز مذاکرات تجاری دو کشور، دولت آمریکا گزارش بازرسی ۳۰۱ علیه کالاهای چینی را منتشر و اعلام کرد ۲۵ درصد بر تعرفه گمرکی ۵۰ میلیارد دلاری کالای چینی می افزاید. بر اساس این گزارش در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷)، یعنی فقط ۱۰ روز پس از صدور بیانیه مشترک دو کشور مبنی بر عدم جنگ تجاری، دولت آمریکا بر خلاف این توافق، ادامه اجرای افزایش تعرفه گمرکی بر کالاهای چینی را اعلام کرد. در ماه مه سال ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۹۸) آمریکا غیرمسئولانه چین را به «عقب نشینی از موضع پیشین» متهم و اعلام کرد تعرفه گمرکی بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را که قبلاً به ۱۰ درصد ارتقاء داده بود، به ۲۵ درصد افزایش می دهد و مراحل افزایش تعرفه گمرکی ۳۰۰ میلیارد دلاری کالای چینی باقی مانده را آغاز می کند چین نیز در واکنش به این اقدامات تعرفه ای آمریکا تا کنون بر روی ۱۲۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا تعرفه اعمال کرده است.

پایان مذاکرات تجاری چین و آمریکا در شانگهای
به گزارش فرتاک نیوز،

این مذاکرات میان 'لیوخه' معاون نخست وزیر و مسئول طرف چینی گفت و گوهای همه جانبه اقتصادی چین با آمریکا و رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا و استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا برگزار شد.

روسای جمهوری دو کشور، ماه گذشته در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در ژاپن به توافق رسیدند که مذاکرات را بار دیگر از سربگیرند ترامپ همچنین در این نشست قول داد که تعرفه جدید بر کالاهای چینی تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات جدید اعمال نکند.

رسانه های چین گزارش شفافی در مورد دستاوردهای نشست شانگهای منتشر نکرده اما تایید کرده اند دور سیزدهم این مذاکرات شهریور ماه امسال در آمریکا برگزار خواهد شد.

در گرماگرم این مذاکرات بود که آمریکا مدعی شد سیاست تعرفه، چین را عقب نشانده و آمریکا را به جلو برده است، همچنین چین را متهم کرد که همیشه در آخرین لحظه برای منافع خود متن توافقنامه را اصلاح می کند.

ترامپ امروز همزمان با مذاکرات چین را به نقض تعهدات به عهده گرفته شده در مذاکرات قبلی متهم کرد و گفت تصور می شد پکن خرید محصولات کشاورزی را از آمریکا شروع کند اما، آنها هیچ نشانه ای دال بر تصمیم انجام این کار نشان نداده اند همین توئیت ترامپ، رابطه متشنج  پکن و واشنگتن را متشنج تر کرد به طوری که روزنامه خلق، ارگان حزب کمونیست چین، در سرمقاله امروز (چهارشنبه) خود بدون اشاره به نام ترامپ، نوشت، همزمان با شروع مذاکرات، برخی آمریکایی ها برای منحرف کردن مساله اصلی، دوباره شروع به کوبیدن بر طبل کردند.

رادیو بین المللی چین هم هشدار داد برخی از آمریکایی‎ها نه تنها با صداقت شایسته برای حل مسائل در مورد آن اظهار نظر نمی‎کنند بلکه تفاهم دیدار رهبران دو کشور در اوزاکا را نیز نقض می‎کنند و به نظر می‎رسد که هدف‎شان این است که با ادامه اعمال فشار علیه چین در جریان مشورت، امتیازات بیشتری به دست بیاورند.

از آغاز مذاکرات تجاری چین و آمریکا از فوریه سال ۲۰۱۸ (بهمن ۹۶) به این سو، تا کنون دو کشور در 12 نشست دو جانبه درباره اکثر مسایل مورد اختلاف به توافق رسیدند اما مذاکرات بارها به خاطر عهدشکنی آمریکا دچار فراز و نشیب شد.

ماه مارس سال ۲۰۱۸ (اسفند ۹۶) یعنی یک ماه پس از آغاز مذاکرات تجاری دو کشور، دولت آمریکا گزارش بازرسی ۳۰۱ علیه کالاهای چینی را منتشر و اعلام کرد ۲۵ درصد بر تعرفه گمرکی ۵۰ میلیارد دلاری کالای چینی می افزاید.

بر اساس این گزارش در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷)، یعنی فقط ۱۰ روز پس از صدور بیانیه مشترک دو کشور مبنی بر عدم جنگ تجاری، دولت آمریکا بر خلاف این توافق، ادامه اجرای افزایش تعرفه گمرکی بر کالاهای چینی را اعلام کرد.

در ماه مه سال ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۹۸) آمریکا غیرمسئولانه چین را به «عقب نشینی از موضع پیشین» متهم و اعلام کرد تعرفه گمرکی بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را که قبلاً به ۱۰ درصد ارتقاء داده بود، به ۲۵ درصد افزایش می دهد و مراحل افزایش تعرفه گمرکی ۳۰۰ میلیارد دلاری کالای چینی باقی مانده را آغاز می کند چین نیز در واکنش به این اقدامات تعرفه ای آمریکا تا کنون بر روی ۱۲۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا تعرفه اعمال کرده است.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۰۴۲۸۳ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان