سیاستهای خودرویی دولت پزشکیان روی دنده لج!
وزارت صمت بر چه اساسی از بزرگترین مجموعه خودروسازی کشور میخواهد، صرف مطالبه غیرمنطقی و غیرکارشناسی این وزارتخانه، ایران خودرو یکبار دیگر از ریل خارج شده و علاوه بر این شرکت، بازار و صنعت خودرو را دچار بحران کند؟

به گزارش فرتاک نیوز، «ایران خودرو» در سهماهه ابتدایی سال بیش از مجموع تولیدکنندگان دولتی، خصولتی و خصوصی از جمله «سایپا»، «پارس خودرو»، «مدیران خودرو» و دهها خودروساز دیگر تولید داشت.
-آن هم در شرایطی که مجموع تولید خودرو در فصل بهار ۱۷ درصد و میزان تولید در خردادماه ۴۰ درصد در کل کشور کاهش نشان میدهد. افت تولید در سایپا که در خردادماه به نصف رسید، در کنار اعداد یادشده از عارضههایی حکایت دارد که صنعت خودروسازی را نیمهجان ساخته.
-با این حال شورای معاونین وزارت صمت در آخرین جلسه خود به نام ساماندهی به بازار وسایل نقلیه، ایران خودرو را تهدید کردند تنها در صورتی از حمایتهای مالی برای تأمین نقدینگی برخوردار خواهد بود که در چارچوب سیاستهای این وزارتخانه رفتار کند. اما این سیاستها چیست؟
۱-تعیین قیمتهای غیرواقعی برای خودرو با اهرم «قیمتگذاری دستوری»
۲-عرضه خودرو با قیمت غیرواقعی به بهای خلق زیان ۱۰۰ میلیون تومانی برای هر دستگاه
۳-نادیده گرفتن تخلف وزارت صمت در عمل به سازوکار شورای رقابت و کشف قیمت
۴-عرضه خودرو از مسیر دلالپرور «لاتاری خودرویی» و پرهیز از ارائه خودرو در بورس کالا با روند شفاف
۵-تحمیل زیان به ۱۹ میلیون سهامدار مردمی ایران خودرو
ایران خودرو امروز به دلیل سهامی بودن وفق قانون نمیتواند معاملات یا شرایطی را بپذیرد که سهامداران را متضرر کند؛ به ویژه که در پنج ماه گذشته توانسته با فاصله گرفتن از نگاه دولتی به توفیقاتی فراتر از افزایش تولید دست پیدا کند؛
نظیر
۱-ثبت رکورد تولید ۳۵۵۰ دستگاه در روز
۲-عبور از رکورد تولید هفت سال اخیر از زمان برجام
۳-بهبود ۱۷ تا ۲۱ نمرهای در شاخصهای کلان کیفیت
۴-کاهش ۹۰ درصدی تعهدات معوق
۵-رشد ۴۳ درصدی ارزش نماد ایرانخودرو پس از خصوصیسازی