اعلام جدیدترین قیمت واقعی گوشت در بازار
رئیس اتحادیه دام سبک با اشاره به واردات بیرویه گوشت قرمز منجمد، این سیاست را فاقد توجیه دانست و تأکید کرد که نه تنها اهدافی مانند تنظیم بازار و حمایت از اقشار آسیبپذیر محقق نشده، بلکه تولید داخلی نیز با تهدید جدی مواجه شده است.

واردات گوشت قرمز منجمد از جمله سیاستهایی بود که طی سالیان اخیر برای کنترل و تنظیم بازار و تامین نیاز اقشار آسیبپذیر جامعه آغاز شد. هدف اولیه آغاز این طرح مثبت بود، اما به مرور زمان انتقاداتی را نیز به همراه داشت که از جمله این انتقادات ارزبری، اما محقق نشدن اهداف اولیه، نداشتن کیفیت کافی، در دسترس نبودن در تمام استانها و... بود که در نتیجه تنها در برخی فروشگاهها عرضه میشد و تمام آحاد جامعه که قشر آسیبپذیر را پوشش دهد در بر نمیگرفت.
از طرفی هم مبدا واردات این گوشتها در بیشتر مواقع کشور برزیل بود که به لحاظ مسافت هزینه حمل و نقلی بالایی برای ایران داشت که اخیرا برنامهریزی شده است تا مبدا واردات از این کشور به کشورهای مغولستان، پاکستان و هند تغییر کند چراکه قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز از ۹۰ تا ۱۸۰ هزار تومان ارزانتر از گوشت برزیلی خواهد بود، واردات از این کشورها از سهولت بیشتری برخوردار است و همچنین این تغییر مبدا واردات کاهش مشکلات و تاخیرهای اخذ ویزا و انتقال تیمهای دامپزشکی به برزیل را به همراه دارد که در نهایت به کاهش قیمت نهایی مصرف کننده منجر میشود.
تمام این مسائل در حالیست که وزیر جهاد کشاورزی وعده خودکفایی در تولید گوشت قرمز تا پایان دولت چهاردهم را داده است. در حال حاضر ۲۰ درصد از گوشت مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین میشود و به گفته وزیر جهاد کشاورزی ایران پتانسیل تامین این میزان را از طریق تولید داخل نیز دارد و در این زمینه برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
صدردادرس تصریح کرد: این سیاست بهجای حمایت از تولیدکننده داخلی، به تقویت تولیدکنندگان خارجی انجامید و با واردات گوشت یارانهای، تولید داخلی را در مقابل رقابت نابرابر با تورم ۳۴-۳۵ درصدی قرار داد. این وضعیت ناعادلانه است؛ زیرا در آن نه تولیدکننده و نه مصرفکننده برنده نیستند.
وی در خصوص قیمتهای فعلی اظهار کرد: قیمت گوشت گرم وارداتی بین ۳۵۰ تا ۳۷۰ هزار تومان است، درحالیکه قیمت گوشت داخلی اگر با نرخ واقعی به دست مردم برسد، حدود ۶۶۰ تا ۶۷۰ هزار تومان خواهد بود و این به معنای سه برابر بودن قیمت گوشت داخلی نسبت به گوشت خارجی است.
این کارشناس حوزه گوشت و پروتئین بیان کرد: دولت به تولید یارانه اندکی برای نهادههای وارداتی مانند جو، ذرت، کنجاله سویا میدهد که تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد از هزینه خوراک دام را پوشش میدهد، اما به گوشت وارداتی به طور کامل (با نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی) یارانه میدهد. این چه امنیتی است که اگر دشمنان خارجی ما اراده کنند و اخلالی ایجاد نمایند، امنیت غذایی ما به خطر بیفتد؟
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.