//
کدخبر: ۵۲۲۴۲۸ //
روایت معاون اقتصادی استانداری از بهبود شاخص‌های مهم اقتصادی در کرمانشاه

کرمانشاه در مسیر رشد و رونق؛ کاهش بیکاری و کنترل تورم در هفت‌ماهه اخیر

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به بهبود چشم‌گیر شاخص‌های اقتصادی در استان در هفت‌ماهه اخیر گفت: براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، استان کرمانشاه در بازه زمانی آذر ۱۴۰۳ تا خرداد ۱۴۰۴ موفق به تحقق پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه‌های تورم و اشتغال شده است.

کرمانشاه در مسیر رشد و رونق؛ کاهش بیکاری و کنترل تورم در هفت‌ماهه اخیر
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر قباد شعبانی عنوان کرد: در فصل بهار ۱۴۰۴، نرخ بیکاری استان با کاهش ۲.۵ درصدی از ۱۲ به ۹.۵ درصد رسیده و «تک رقمی» شده است؛ در حالی که نرخ بیکاری کشور صرفاً ۰.۴ درصد کاهش یافته و از ۷.۷ به ۷.۳ درصد رسیده است. این عملکرد ضمن کاهش 2.1 درصدی از نرخ فاصله نرخ بیکاری استان از میانگین کل کشور باعث صعود ۵ پله‌ای جایگاه استان در جدول ملی بیکاری شده است.

وی به افزایش 0.9 درصدی نرخ مشارکت اقتصادی و افزایش 1.9 درصدی نسبت اشتغال هم اشاره کرد و افزود: وضعیت اشتغال کرمانشاه نسبت به استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، ایلام، اردبیل و البرز مطلوب‌تر گزارش شده است.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه در ادامه با اشاره به اقدامات مؤثر مدیریتی در استان که سبب کاهش چشمگیر نرخ بیکاری شده است، گفت: رفع موانع فعال‌سازی واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌فعال، تسهیل فرآیند تکمیل پروژه های نیمه کاره در بخش خصوصی و دولتی، توسعه تجارت مرزی و ارائه مشوق‌های سرمایه‌گذاری و معرفی ظرفیت‌های اقتصادی استان و حمایت هدفمند از تولید داخلی از مهمترین اقداماتی بوده که سبب مهار نرخ بیکاری و تک رقمی شده آن شده است.سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمانشاه همچنین با اشاره به کنترل تورم و ارتقاء جایگاه استان در بین استانهای سراسر کشور گفت: در طول دوره مدیریت دکتر حبیبی استانداری کرمانشاه، نرخ تورم استان کرمانشاه در تمامی ماه‌ها پایین‌تر از متوسط کشوری بوده و این روند موجب ارتقاء جایگاه استان از رتبه 8 به رتبه ۳۰ در میان استان‌های کشور شده است همچنین تورم نقطه‌به‌نقطه در آذرماه ۱۴۰۳ با ثبت عدد ۲۷.۷ درصد، کرمانشاه را در جایگاه ۳۰ کشور قرار داد.

شعبانی افزود: نرخ تورم استان کرمانشاه درهفت ماهه اخیر(از آذرماه سال ۱۴۰۳ تا خرداد ماه سالجاری) به صورت مستمر در حال بهبودی بوده به طوریکه از رتبه ۲۲ به رتبه ۳۰ کشور ارتقاء یافته که ۸ پله بهبود داشته است.

وی عنوان کرد: در آذرماه سال ۱۴۰۳ نرخ تورم کل کشور 5/32 درصد و نرخ تورم کرمانشاه، 6/31 درصد بوده است . رتبه استان در این شاخص۲۲ بوده و شش پله نسبت به ماه گذشته(آبان 1403) بهبود یافته است. در دی ماه سال ۱۴۰۳، نرخ تورم کل کشور 32درصد و نرخ تورم استان کرمانشاه 3/30درصد بوده است . رتبه استان در ماه مذکور۲۴ بوده که دو پله نسبت به ماه گذشته(آذر1403) بهبود داشته است.

آنچنان که معاون استاندار گفت: در بهمن ماه سال ۱۴۰۳، نرخ تورم کل کشور 32 درصد و نرخ تورم استان کرمانشاه 6/29 درصد بوده است . رتبه کرمانشاه در این ماه در میان استان های کشور ۲۶ بوده که نسبت به ماه گذشته(دی1403) دو پله بهبود یافته است. در اسفند ماه هم، نرخ تورم کل کشور 5/32 درصد بوده، در حالی که این نرخ در استان کرمانشاه 7/29 درصد بوده است.

وی اضافه کرد: در فروردین ماه سال ۱۴۰۴ هم نرخ تورم کل کشور 2/33 درصد و در استان کرمانشاه ۳۰ درصد بوده است، که 2/3 درصد از وضعیت کل کشور بهتر بوده و رتبه کرمانشاه در این ماه ۳۰ شده که نسبت به ماه گذشته (اسفند1403) یک پله بهبود یافته است. همچنین در اردیبهشت ماه سالجاری نرخ تورم کل کشور 9/33 درصد و نرخ تورم استان کرمانشاه 4/30 درصد بوده است. رتبه استان کرمانشاه در این ماه ۳۰ بوده است.

شعبانی افزود: همچنین در خرداد ماه سال جاری نرخ تورم کل کشور 5/34 درصد و در استان کرمانشاه 31 درصد بوده که رتبه استان درمیان تمام استانها، ۳۰ بوده است

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با اشاره به بهبود روند شاخص‌های تورم و اشتغال در استان، کسب رتبه‌های بی‌سابقه در حوزه‌های اقتصادی استان را نویدبخش دانست و اظهار داشت: این دو شاخص از مهم ترین معیارهای سنجش عملکرد اقتصادی در سطح کلان میباشد و نشان می‌دهند که سیاست‌های اجرایی و مدیریتی استان کرمانشاه در مسیر توسعه اقتصادی منطقه مؤثر بوده‌ و چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای از رشد پایدار برای آینده ترسیم می‌کنند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۲۴۲۸ //
ارسال نظر