یک دارایی با ارزش به نظام دیجیتال کشور اضافه شد
محققان یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای اولین بار در کشور محصولی طراحی کردند که نسخهها را دقیق و بدون خطا به سیستمهای بیمهای ارسال میکند و این ابزار سب کنترل هزینه های سلامت نیز شده است.

ممکن است ثبت نسخه در سیستم بیمهها برای پزشکان زمان بر باشد و راندمان ویزیت را کاهش دهد. برهمین اساس متخصصان کشور در یک شرکت دانشبنیان محصولی سختافزاری و نرمافزاری تولید کردهاند که پزشکان میتوانند روی آن نسخه را بنویسند. این نسخه به طور خودکار به نسخه الکترونیکی قابلپذیرش در سامانههای بیمهای کشور تبدیل میشود. این محصول تبدیل نسخه خطی دکتر به نسخه الکترونیک است که به دیتابیس وزارت بهداشت نیز متصل شده و به جلوگیری از تداخل دارویی بیمار نیز کمک شایانی میکند.
این فناوری نه فقط یک ابزار برای پزشک، بلکه یک دارایی ملی در نظام سلامت دیجیتال کشور است.
این محصول که در حاشیه برگزاری نمایشگاه اینوتکس رونمایی شد، با بهرهگیری از فناوریهای پردازش تصویر، یادگیری ماشین و شبکههای عصبی مصنوعی قادر است حتی نسخههای ناخوانا و مختصر پزشکان را به نسخه استاندارد دیجیتال در سامانههای تأمین اجتماعی و بیمه سلامت منتقل کند؛ بدون نیاز به ورود دستی در سایتهای مختلف.امیرحسین سیدی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: این دستگاه ضمن حفظ شیوه سنتی نسخهنویسی بر سربرگ، کار پزشک را سادهتر و راندمان ویزیت را تا ۴۰ درصد افزایش میدهد. تحقیقات میدانی ما نشان داد الزام ورود نسخه در سامانههای رسمی، راندمان پزشکان را به شدت کاهش داده و ما این چالش را با یک ابزار ترکیبی سختافزاری و نرمافزاری حل کردیم.
وی افزود: پزشک داروها و نحوه مصرف را روی دستگاه مینویسد و لازم نیست داخل سامانه برود. بعد از نوشتن روی این دستگاه و در این نرمافزار به صورت اتوماتیک، روی فیلدهای بیمهای قرار گرفته میشود. نرمافزار ما با هوش مصنوعی، پردازش تصویر و یادگیری ماشین نوشته دکتر را تبدیل به نسخهای میکند که در سازمانهای بیمهای بهعنوان دارو یا آزمایش یا خدمات پاراکلینیک، تعریف شده است و پزشک درگیر سایتها و وارد کردن کد دارو نمیکند.به گفته سیدی محصول این شرکت فقط به تبدیل نسخه محدود نمیشود. نرمافزار طراحیشده، پرونده الکترونیک بیماران، مدیریت مطب، نسخهنویسی آنلاین و اتصال مستقیم به دیتابیس وزارت بهداشت را نیز شامل میشود؛ بهطوری که نسخههای قبلی بیمار برای پزشکان دیگر قابل مشاهده است و به اجرای نظام ارجاع و جلوگیری از تداخل دارویی کمک میکند.سیدی با تأکید بر انحصاری بودن این فناوری در کشور، افزود: برخلاف سایر شرکتها که صرفاً نسخه نرمافزارهای مدیریت مطب را توسعه میدهند، ما مستقیماً به سراغ ریشه مشکل یعنی زمانبر و پرخطا بودن نسخهنویسی رفتیم و آن را حل کردیم. این ابزار بهگونهای طراحی شده که در صورت تهیه سختافزار، دیگر نیازی به کامپیوتر یا سیستم اضافی در مطب نیست.
این فعال فناور در ادامه عنوان کرد: ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ موفق به دریافت مجوز رسمی رگولاتوری از وزارت بهداشت برای محصول نسخهنویسی هوشمند خود شدیم. همچنین دسترسی API سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت نیز در مراحل نهایی تأیید قرار دارد. این مجوزها به معنای آماده بودن محصول برای استفاده گسترده توسط پزشکان کشور است.مدیرعامل شرکت با اشاره به ضرورت حمایت از بازاریابی این محصول افزود: ما بهعنوان نخستین تولیدکننده این فناوری در ایران، نیازمند این هستیم که پزشکان کشور بهتر با محصول آشنا شوند. انتظار ما این است که مسئولان با درک اهمیت این فناوری، بستر تبلیغات گستردهتر و هدفمندتر را برای ما فراهم کنند.وی با اشاره به سیاست دولت برای حذف کامل نسخهنویسی دستی در آینده نزدیک، اظهار کرد: اگرچه گفته بودند حذف نسخه دستی تا ابتدای ۱۴۰۴ کامل میشود اما فرایند بهصورت تدریجی ادامه دارد. به همین دلیل، محصول ما دقیقاً در زمان مناسبی وارد بازار شده و میتواند برای پزشکان بسیار کاربردی باشد؛ چه در مطبهای خصوصی و چه در کلینیکهای عمومی.سیدی خاطرنشان کرد: این محصول نهتنها از نظر فنی کامل شده، بلکه میتواند به دولت نیز در پایش سلامت بیماران، تحلیل الگوی مصرف دارو و کنترل هزینههای سلامت کمک شایانی کند. بنابراین، این فناوری نه فقط یک ابزار برای پزشک، بلکه یک دارایی ملی در نظام سلامت دیجیتال کشور است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.