//
کدخبر: ۱۰۳۳۰۳ //

روستاییان سوادکوهی هنوز به تسهیلات اشتغالزایی نرسیدند

فرماندار سوادکوه گفت که تاکنون هیج یک از طرح های اشتغالزایی روستایی این شهرستان برای دریافت تسهیلات به مرحله عقد قرارداد نرسیده و همچنان در این زمینه سردرگمی وجود دارد .

به گزارش فرتاک نیوز،

سعید یزدانی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اشتغال و بررسی طرح های توسعه روستایی شهرستان ، یکی از دلایل بی کلاه ماندن سر روستاییان این شهرستان در گرفتن تسهیلات اشتغالزایی را ' کم کاری بانک ها ' اعلام کرد.

وی گفت : کوتاهی مسئولان و بانک های عامل در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی قابل پذیرش نیست و باید هر چه سریع تر نسبت به رفع مشکلات اقدام شود.

یزدانی از بانک های عامل خواست تا با فعالتر کردن کارشناسان خود برای بازدید از طرح های متقاضیان ، نسبت به پرداخت تسهیلات آنان اقدام کنند.

وی گفت : دولت مبلغ تسهیلات اشتغالزایی را در اختیار بانک های عامل قرار می دهد و آنها هم پیمانکاران دولت هستند.

فرماندار سوادکوه همچنین از اداراتی همچون جهاد کشاورزی ، گردشگری و صنایع شهرستان هم خواست تا نسبت به برطرف کردن نواقص پرونده متقاضیان تسهیلات اشتغال روستایی اقدام کنند تا طرح ها منجر به عقد قرارداد شود.

وی تاکید کرد : تمامی مسئولان و دستگاههای ذیربط باید در جذب تسهیلات اشتغالزایی همه تلاش خود را به کار بگیرند تا سهمیه شهرستان برگشت داده نشود ، زیرا اگر تسهیلات برگشت داده شود شهرستان های دیگر از تسهیلات استفاده خواهند کرد.

رییس اداره کار ، تعاون و رفاه اجتماعی سوادکوه هم در این جلسه از کم کاری بانک های عامل شهرستان انتقاد کرد و از مسئولان آنها خواست تا نسبت به تعیین تکلیف طرح ها اقدام کنند.

زین العابدین نجفی گفت : در بخش کشاورزی از 37 طرح ثبت نام شده 20 طرح تایید و به بانک عامل معرفی شده است که در مجموع باید چهار میلیارد و 53 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند ولی از این تعداد طرح 11 طرح در بانک عامل در دست بررسی است و هیچ یک به عقد قرارداد نرسیده است .

رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری سوادکوه هم در این جلسه گفت که در این بخش نیز 30 پرونده تشکیل و از این تعداد 19 پرونده مصوب شد که در نهایت 14 طرح در اختیار بانک عامل قرار گرفت ولی تنها 2 پرونده در حال بررسی است و بقیه به دلیل مشکل پرونده به استان عودت داده شده است .

رضا دانش همچنین از ارائه یک طرح فراگیر گردشگری با درخواست تسهیلات سه میلیارد و 600 میلیون تومانی در این بخش اشاره کرد و افزود که این طرح در حال بررسی است.

رئیس بانک کشاورزی سوادکوه نیز در این جلسه گفت : از مجموع طرح های بخش کشاورزی که به ما معرفی شده 9 طرح به دلیل عدم ارائه مدرک رد شده است و 16 طرح در دست بررسی است .

عبدالله امیری افزود : تمامی پرونده های مربوط به میراث فرهنگی را هم به خاطر این که ما بانک تخصصی کشاورزی هستیم بر گرداندیم .

وی گفت : در حوزه گردشگری هم اکنون 2 طرح در اختیار ماست که بانک در حال بررسی آنهاست .

در حال حاضر طبق آیین نامه تسهیلات اشتغال روستایی را بانک های کشاورزی، توسعه تعاون، کارآفرینی امید و پست بانک پرداخت می کنند.

استاندار مازندران پیش از این با انتقاد از کندی پرداخت تسهیلات اشتغالزای روستایی ، تاکید کرده بود که به جز بانک کشاورزی سایر بانک های عامل معرفی شده برای این منظور در استان از لحاظ بدنه کارشناسی ضعیف هستند و بعضی از آنها اصلا در شهرستان ها شعبه ندارند .

سهمیه ابلاغی مازندران در مرحله اول تسهیلات اشتغال روستایی یکهزار و 650 میلیارد ریال بود که بر اساس اعلام مسئولان تاکنون بیش از این میزان پرونده به بانک های عامل ارسال شد ولی تنها حدود 10 درصد به پرداخت تسهیلات منتهی شده است .

سند ملک و خانه روستایی ، سفته ، سند زمین محل اجرای طرح و ضمانت نامه صندوق به عنوان وثیقه تسهیلات اشتغالزای روستایی مورد قبول بانک های عامل است .

مسئولان دولتی اعلام کرده اند که چنان چه بانک های عامل از پذیرش این وثیقه ها امتناع کنند ، متقاضیان می توانند موارد را به استانداری و یا معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گزارش دهند .

کارمزد تسهیلات اشتغالزای روستایی 6 درصد است و بعد از سه سال دوره مشارکت و یک سال تنفس ، این تسهیلات در مدت زمان 6 ساله باید بازپرداخت شود.

مرحله اول پرداخت تسهیلات اشتغالزایی تا پایان تیر ماه امسال مهلت دارد .

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۰۳۳۰۳ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان