//
کدخبر: ۵۲۲۷۳۷ //

هشدار گرمازدگی در همدان؛ ۲ نفر راهی بیمارستان شدند

دو شهروند همدانی بر اثر گرمازدگی شدید در روزهای اخیر در بیمارستان‌های استان بستری شدند. این موارد در شهرهای همدان و ملایر گزارش شده است.

هشدار گرمازدگی در همدان؛ ۲ نفر راهی بیمارستان شدند
به گزارش فرتاک نیوز،

محمدرضا شکوهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآوری کرد: سال گذشته ۳۵ مورد حادثه گرمازدگی در همدان داشته ایم که همه این افراد درمان و ترخیص شدند.

وی اضافه کرد: بیشتر افرادی که نوع شغل شان فعالیت در محیط باز و زیر نور مستقیم خورشید یا محیط گرم‌ مثل معادن و کوره است از جمله کشاورزان، باغبانان و کارگران بیش از دیگر افراد در معرض گرمازدگی هستند.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: فعالیت طولانی مدت زیرنور مستقیم آفتاب، فعالیت مستمر در محیط های گرم بدون تهویه و سیستم خنک کننده و فعالیت در ساعات گرم روز افراد را دچار گرمازدگی می کند.

شکوهی بیان کرد: بدن انسان دمای خود را در حدود ۳۶.۵ تا ۳۸.۵ درجه سانتیگراد حفظ می‌کند و این دما برای فعالیت های متابولیک بسیار مساعد است اما با شروع فصل گرم سال در نتیجه فعالیت جسمی یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دمای بالا، دمای بدن به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه گرمازدگی نیاز به درمان اورژانسی دارد تاکید کرد: درمان نکردن به موقع باعث آسیب به مغز، قلب، کلیه و ماهیچه‌ها می‌شود و هر چه درمان به تعویق بیفتد شدت آسیب بیشتر خواهد شد.

رییس مرکز اورژانس۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان، گیجی، بی قراری، گفتار نامفهوم، برافروختگی پوست، ضربان قلب و تنفس سریع، تهوع و استفراغ، ضعف عضلانی، تشنج و نهایت کما را از برخی علائم گرما زدگی دانست.

شکوهی گفت: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای گرم، فعالیت شدید جسمی در هوای گرم، کم آبی بدن و ننوشیدن آب کافی و نبود سیستم تهویه مطبوع در محل فعالیت از علل اصلی ابتلا به گرمازدگی است.

وی ادامه داد: افراد در صورت مواجهه با کسانی که دچار گرمازدگی شدند در گام نخست باید با مرکز اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید سپس نسبت به انتقال بیمار به محل سایه و خنک، خارج کردن لباس های بیمار و مرطوب کردن پوست، قرار دادن پارچه مرطوب سرد روی پوست کشاله ران، زیر بغل، روی سر و سرعت بخشیدن به خنک شدن بدن، در صورت هوشیاری نوشیدن آب خنک اقدام کرده البته به‌هیچ‌ عنوان به فرد بیهوش نباید مایعات بدهید.

رییس مرکز اورژانس ۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: برای پیشگیری از گرمازدگی، پوشیدن لباس‌های روشن، نخی و نازک، پرهیز از فعالیت بدنی شدید در فضای باز به ویژه در ساعات اوج گرما، استفاده از کلاه لبه پهن و عینک آفتابی و نوشیدن مایعات به میزان زیاد توصیه می شود.

شکوهی تاکید کرد: هرگز کودکان را داخل خودرو پارک شده زیر آفتاب قرار ندهید و پیش از سوار شدن به ماشین درب‌ها را باز کنید تا تهویه انجام شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۲۷۳۷ //
ارسال نظر