تصویب ۶۵ همت اعتبار و تسهیلات در سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه
معاون اجرایی رئیس جمهور از تصویب بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار و ۳۸ میلیارد تومان تسهیلات در سفر رییس جمهور و هیات همراه به استان خبر داد.

«محمدجعفر قائمپناه» معاون اجرایی رییس جمهور در شورای برنامهریزی و توسعه استان کرمانشاه در جریان سفر رئیسجمهور و هیات دولت به این استان، ضمن قدردانی از همراهی مسئولان و وزرای حاضر، ابراز امیدواری کرد که این سفر بتواند گرههای کور پیش روی توسعه کرمانشاه را باز کند.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه با ۱۴ شهرستان دارای ۵ گذرگاه مرزی و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق است افزود: این استان با وسعت ۲۵ هزار کیلومتر از نظر وسعت هفدهمین استان کشور است و ظرفیت مهمی برای تجارت مرزی و زمینی کشور محسوب میشود
معاوناجرایی رییس جمهور جمعیت استان کرمانشاه را حدود دو میلیون نفر و در رتبه سیزدهم کشور عنوان کرد و گفت: از این تعدادحدود یک میلیون و ۶۱۸ هزار نفر جمعیت شهری و ۳۸۱ هزار نفر جمعیت روستایی هستند.
قائم پناه افزود: نرخ تورم استان در اسفندماه سال جاری ۲۹.۷ درصد بوده که نسبت به میانگین ۳۲.۵ درصدی کشور وضعیت نسبتاً مناسبی دارد.
به گفته قائمپناه متوسط درآمد سالانه خانوار شهری استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲، معادل ۱۷۷ میلیون تومان بوده که نسبت به میانگین ۲۵۷ میلیون تومانی کشور، در رتبه ۲۵ قرار دارد.
وی همچنین متوسط هزینه سالانه خانوار شهری در کرمانشاه را ۱۵۹ میلیون تومان عنوان کرد و بیان داشت: این استان از نظر وضعیت هزینه سالانه در رتبه نوزدهم کشور قرار دارد.
معاون اجرایی رئیس جمهور در ادامه متوسط درآمد سالانه خانوار روستایی استان را ۱۲۲ میلیون تومان و هزینه خانوار روستایی را ۱۰۳ میلیون تومان عنوان کرد و افزود:این میزان هزینه در مقایسه با میانگین کشوری در رتبههای پایینتری قرار دارد که نشاندهنده پایینتر بودن درآمد خانوارهای کرمانشاهی است.
قائمپناه با اشاره به نسبت هزینه خالص مسکن به کل هزینه خانوار نیز گفت: این نسبت در کشور ۴۲ درصد و در کرمانشاه ۲۹.۶ درصد است که استان کرمانشاه رتبه بیست و سوم کشور را به خود اختصاص داده که علت این موضوع ارزانی مسکن در استان است.
وی همچنین نسبت راههای روستایی آسفالته به کل راههای روستایی در کشور را ۸۴ درصد و در کرمانشاه ۸۱ درصد عنوان کرد و بیان داشت کرمانشاه جایگاه سیزدهم کشوری را به خود اختصاص داده است.
قائمپناه اشارهای به موضوع بیکاری استان داشت و گفت: با توجه به انتصابهای انجام شده، پیشبینی میشود شاخص بیکاری کرمانشاه ظرف یک تا دو سال آینده به حدود 6 تا 7 درصد برسد در همین راستا، از مدیران استان خواسته شد تا با ارائه طرحها و اعتبارات، این شاخص را کاهش دهند
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد از مردم این استان بیکار هستند.
قائم پناه در ادامه از پیشبینی تخصیص پرداخت بیش از ۲۶ همت اعتبار از بودجه عمومی کشور در سال ۱۴۰۵ به این استان خبر داد وگفت: این تصمیم، نتیجه بررسیهای دقیق کارشناسی و همکاری نزدیک استانداری، دستگاههای اجرایی و سازمان برنامه و بودجه بوده است و تخصیص این اعتبارات تنها در صورتی موثر خواهد بود که بهطور کامل و دقیق عملیاتی شود.
قائمپناه خاطرنشان کرد: مسئولان استان موظفند با نظارت مستمر و پیگیری جدی، از هزینه کرد صحیح این منابع اطمینان حاصل کنند تا نتایج ملموس آن در زندگی مردم کرمانشاه مشاهده شود.
وی تامین این اعتبار را به تفکیک شامل 4 همت از منابع سازمان برنامه، 3 همت از منابع استانی، 8 همت از سایر منابع، و 13 همت برای رفع مشکلات بزرگراهی و راههای بین شهری (به ویژه پروژه راه آهن) عنوان کرد و بیان داشت: همچنین وزارت نیرو 5 همت و وزارت کشور 2 هزار میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه دریافت خواهند کرد.
وی با اشاره به حوزه زیر ساخت کرمانشاه پروژههای مهم این استان که با حمایت وزارتخانهها و سازمان برنامه بودجه دنبال میشود را پیگیری تزریق بودجه به قطارشهری کرمانشاه و مترو، پیگیری تخصیص 720 میلیارد تومان به بخش بهداشت و درمان و 900 میلیارد تومان به جهاد کشاورزی، احداث پست برق، آبرسانی به شهر کرمانشاه، تکمیل دو تصفیهخانه فاضلاب، رفع تنش آبی شهرها، ساماندهی رودخانه آبشوران، تکمیل راهآهن کرمانشاه-اسلامآباد ایجاد 12 کیلومتر خط آهن از خانقین به خسروی، تکمیل کریدور بزرگراهی غرب کشور و احداث بزرگراه اسلامآباد غرب-قصرشیرین، تکمیل پروژههای آموزشی نیمهتمام، تجهیز دانشگاه رازی و حمایت از شرکتهای فناور و کارخانههای نوآوری عنوان کرد.
قایم پناه، همچنین از در نظر گرفتن 38 همت اعتبار بانکی برای استان کرمانشاه برای هزینه در پروژههای بخش خصوصی و صنایع نیمهکاره خبر داد وگفت: واحدها
ی صنعتی نیمهکاره از این تسهیلات بهرهمند خواهند شد.
وی در ادامه اشارهای به نظرسنجی مردم کرمانشاه از خدمات ارائه شده دستگاههای اجرایی داشت وگفت: بیشترین رضایت مردم از گازرسانی و کمترین رضایت از فضاهای فرهنگی است.
وی مهمترین مشکل مردم استان بر اساس نظرسنجی انجام شده را، بیکاری با 53 درصد، اعتیاد با 15 درصد، آسیبهای اجتماعی با 11 درصد و ریزگردها را 5.4 درصد عنوان کرد.
معاون اجرایی رییس جمهور اضافه کرد: مردم خواستار اشتغالزایی،کاهش آسیبهای اجتماعی، بهبود وضعیت معیشتی، رسیدگی به گردشگری و مسکن هستند. و بیش از 77 درصد مردم با فیلترینگ فضای مجازی مخالف هستند
و 26 درصد مردم معتقدند به بازارچههای مرزی استان توجه نشده است همچنین 53 درصد مردم معتقدند تحریمها اثرگذار بوده است و 76 درصد مردم احساس نابرابری و تبعیض در مقایسه با سایر استانها دارند همچنین 46 درصد معتقدند سفرها اثرگذار بوده است و بیش از 92 درصد مردم کرمانشاه نیز به ایرانی بودن خود افتخار میکنند.
وی یادآور شد: 30 درصد مردم استان تمایل به مهاجرت به شهرهای دیگر دارند و 61 درصد تمایل دارند به خارج از کشور مهاجرت کنند..
این مسئول اشارهای هم موضوع کولبری در استان داشت وگفت: با تصویب آییننامهها، مشکل کولبری در استان کرمانشاه حل شده است و بر این اساس 62هزار 500 نفر از سرپرستان خانوار میتوانند کارت کولبری دریافت کنند و در سال جاری 450 میلیون دلار کالا وارد کنند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت گردشگری نیز گفت: با توجه به اینکه 26 درصد مردم معتقدند به گردشگری توجه نشده، تلاش برای تغییر این شاخص ضروری است.
معاون اجرایی رئیس جمهور در پایان با تاکید بر استفاده از همه ظرفیتهای استان (اعم از اهل سنت، اهل حق و شیعه) برای توسعه کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد که مصداق همزیستی مسالمتآمیز در عرصه مدیریتی استان تجربه شود.
خبرنگار: طیبه دولتآبادی