کاهش ۹۳ درصدی بیمهشدگان پایانه پرویزخان/ لزوم ساماندهی وضعیت کارگران در این پایانه
رئیس تأمین اجتماعی شعبه قصرشیرین گفت: در حالی که در طی سالیان گذشته بیش از هزار نفر کارگر در پایانه مرزی پرویزخان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی بودند، این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۷۵ نفر کاهش یافته است؛ مسئلهای که زنگ خطر جدی برای وضعیت رفاهی و حقوقی این قشر زحمتکش به شمار میرود.

با هدف بررسی مشکلات بیمهای کارگران شاغل در پایانه مرزی پرویزخان نشستی با حضور فرزاد خسروی و حیدر قدمی روسای تأمین اجتماعی شعب قصرشیرین و سرپل ذهاب، علی اشرف بادپران رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قصرشیرین، علیرضا قنبری نماینده فرماندار و نمایندگان شرکت انبارهای عمومی و گمرک و پیمانکار مربوطه و همچنین بهمن احمدی مسئول واحد وصول حق بیمه شعبه در محل دفتر رئیس تأمین اجتماعی شعبه قصرشیرین برگزار شد.
رئیس تأمین اجتماعی شعبه قصرشیرین ضمن خیر مقدم به مهمانان به تشریح آخرین وضعیت بیمه ای کارگران شاغل در پایانه مرزی پرویزخان پرداخت.
فرزاد خسرویفر گفت: پایانه مرزی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین از قطبهای اقتصادی استان بوده و استفاده کامل از ظرفیت مذکور میتواند در ترقی، پیشرفت و توسعه اقتصادی نواحی مرزی، بهبود استانداردهای زندگی مردم، کاهش فقر، توزیع مناسب درآمد و افزایش امنیت اجتماعی و اقتصادی نواحی مرزی نقشی انکارناپذیر داشته باشد.
وی افزود: با عنایت به اشتغال بخش وسیعی از نیروی کار شهرستان در این پایانه، ماهیت پرخطر مشاغل کارگران و احتمال بروز بیماری های حرفهای و حوادث ناشی و غیر ناشی از کار، استهلاک و فرسودگی تدریجی نیروی انسانی به سبب وضعیت خاص جوی و جغرافیایی منطقه، موضوع افزایش ضریب پوشش بیمه ای کارگران شاغل به منظور تعمیم و توسعه حمایت بیمه ای سازمان تامین اجتماعی جهت ارائه تعهدات بلند و کوتاه مدت به آنان بسیار حائز اهمیت است.
خسرویفر اظهار داشت: با توجه به بررسیهای به عمل آمده طی بازه زمانی ده ساله فراوانی بیمه شدگان از ۱۰۵۸ نفر طی فرایندی تدریجی به تعداد ۷۵ نفر لغایت سال ۱۴۰۴ رسیده و کاهش بیش از ۹۳ درصدی تعداد بیمهشدگان، مسئلهای که زنگ خطر جدی برای وضعیت رفاهی و حقوقی این قشر زحمتکش به شمار میرود و میتواند موجب افزایش ریسک و تبعات اجتماعی در صورت بروز حوادث غیر مترقبه و متعاقبا کاهش رضایت مندی عمومی و امید به آینده درسطح شهرستان به سبب عدم امکان استفاده از خدمات تامین اجتماعی را فراهم آورد.
رئیس تأمین اجتماعی شعبه قصرشیرین گفت: با توجه به بررسیهای میدانی صورت گرفته و کنترل لیست افراد فراخوان شده روزانه به صورت میانگین حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر به صورت مستمر در پایانه مذکور در امور مرتبط با جا بهجایی بار فعالیت دارند که شناسایی دقیق جامعه هدف، ابهام در وضعیت دستمزد کارگران، عدم امکان بازرسی به سبب محدودیت قانونی، ابهام در وضعیت اشتغال واقعی افراد فراخوان شده و عدم وجود سامانه های کنترل و پایش عملکرد کارگران از جمله چالش های موجود در فرایند دریافت لیست بیمه آنان میباشد.
در ادامه این نشست علیرضا قنبری نماینده فرمانداری شهرستان قصرشیرین بر لزوم بررسی کامل موضوع توسط پیمانکار و واگذارنده و ارائه گزارش کامل به دستگاههای ذیربط تاکید کرد.
همچنین علی اشرف بادپران رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قصرشیرین، ضمن تشریح وضعیت کارگران بازارچه پرویزخان از سال ۸۳ و اهمیت کنترل و بررسی مستمر افراد شاغل، پیشنهاداتی در خصوص نحوه ارسال لیست و پالایش افراد دارای کارت کارگری را ارائه کرد.
در همین راستا حیدر قدمی رئیس تأمین اجتماعی شعبه سرپلذهاب نیز بر لزوم انجام معاینات ماده۹۰ قانون تامین اجتماعی و اهمیت موضوع بیمه پردازی شاغلین با توجه به حوادث ناشی از کار جامعه هدف تأکید کردند.
در خاتمه جلسه نمایندگان شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی غرب و پیمانکار نیز ضمن بیان مسائل، چالشها و مشکلات کارگران پرویزخان و لزوم ساماندهی وضعیت موجود، مراتب مورد اشاره در جلسه را تایید و آمادگی خود را جهت همکاری و احقاق حقوق شاغلین واقعی در پایانه اعلام کردند و مقرر شد کارگروهی متشکل از تأمین اجتماعی، اداره کار و نماینده شرکت انبارهای عمومی، با برگزاری جلسات با دستور کار پیگیری مشکلات کارگران پایانه پرویزخان بصورت دورهای و مستمر تشکیل شود.