//
کدخبر: ۲۰۵۸۸ //

اردوغان: حالت فوق العاده در ترکیه برای چهارمین بار تمدید می شود

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد: حالت فوق العاده که بعد از ایام کودتای 15 جولای سال گذشته میلادی در ترکیه برقرار شده، برای چهارمین بار تمدید می شود.

به گزارش فرتاک نیوز، اردوغان شب گذشته در مصاحبه با شبکه های تلویزیونی تی.وی.نت، بیاض تی.وی و تی.جی.آر.تی گفت: در باره تمدید حالت فوق العاده در ترکیه مانعی وجود ندارد.

وی بیان کرد: وقتی که کشور فرانسه حالت فوق العاده را تمدید می کند، کسی واکنش نشان نمی دهد ولی وقتی ما این کار را بکنیم، صدای همه بلند می شود.

وی ادامه داد: اگر ما به تمدید حالت فوق العاده نیاز داشته باشیم، شورای امنیت ملی ترکیه آن را پیشنهاد داده و در شورای وزیران در این باره تصمیم لازم اتخاذ شده و این مدت تمدید می شود.

حالت فوق العاده در کشور ترکیه سه ماهه بوده و پس از کودتای نافرجام 15 جولای سال 2016 اعلام و از روز 20 ماه جولای سال گذشته برقرار و تا کنون در سه دوره متوالی تمدید شده است که دوره سوم آن(19 آوریل 2017) 30 فروردین ماه 1396 به پایان می رسد.

اردوغان پیش از این، از ضرورت حفظ حالت فوق العاده به مدت 12 ماه سخن گفته بود.

حالت فوق العاده در ترکیه به دولت اجازه می دهد تا بدون نیاز به مصوبه پارلمان، قوانین جدیدی را که حکم قانون دارد، تصویب و اجرا کند که به اعتقاد فعالان سیاسی، موجب محدود شدن آزادی ها و مخدوش شدن حقوق بشر شده است.

 اردوغان همچنین در مصاحبه تلویزیونی دیشب خود، بار دیگر خواستار استرداد فتح الله گولن متهم ردیف اول کودتای نافرجام سال گذشته از آمریکا شد و گفت: برکناری دادستان رسیدگی کننده به پرونده رضا ضراب تاجر ایرانی تبار ترکیه و نیز معاون هالک بانک ترکیه به عنوان یکی از افراد نزدیک به فتح الله گولن اقدام خوبی است، ولی زیر دست وی افراد دیگری هم با همین سلیقه فعال هستند.

وی بیان کرد: ترکیه اکنون درباره پرونده‌ گروه فتح الله گولن و رضا ضراب منتظر اجرای فوری عدالت است.

اردوغان خود را نخستین رئیس جمهوری منتخب واقعی مردم ترکیه دانست و گفت: من را خود مردم انتخاب کرده اند و توسط پارلمان انتخاب نشده ام و پس از انتخاب از حزب خودم هم جدا شدم.

وی ادامه داد: در اصلاحیه قانون اساسی که چند روز دیگر به همه پرسی گذاشته می شود، دیگر نیازی نیست که از رئیس جمهوری از ریاست حزب خود استعفا بدهد و همان طور که مصطفی کمال آتا‌تورک هم به عنوان رئیس حزب خود ماند و رئیس جمهوری شد، در این دوره نیز به این صورت خواهد بود.

انتخابات همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه که از دو هفته پیش در برخی کشورهای خارجی آغاز شده بود، روز یکشنبه این هفته به پایان رسید و بنا به اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه در کشورهای خارجی حدود 1.5 میلیون شهروند ترکیه به پای صندوق های رای رفتند.

فرآیند رای گیری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه در خارج از کشور 9 آوریل(20 فروردین) به پایان رسید و از 2 میلیون و 927 هزار نفر تبعه ترکیه واجد شرایط رای دادن در خارج از این کشور نزدیک 50 درصد واجدان در 120 مکان تعیین شده در 57 کشور جهان رای خود را به صندوق انداختند.

همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در داخل خاک ترکیه نیز در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود.

همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 57 کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در 120 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمرکی انجام شد.

شورای عالی انتخابات ترکیه اعلام کرد که برای شرکت در همه پرسی تغییرات قانون اساسی، 55 میلیون و 319 هزار نفر در ترکیه به پای صندوق های رای می روند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۰۵۸۸ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان