-
شناسه خبر 432617

همه ما روزانه، از زمانی که صبح‌ها چشم باز می‌کنیم تا زمانی که دوباره به خواب می‌رویم، با صدها تصمیم مختلف روبه‌رو هستیم.

به گزارش فرتاک نیوز،

این تصمیم‌ها ممکن است به اندازه انتخاب لباس برای بیرون رفتن کوچک یا به اندازه انتخاب مسیر شغلی و تصمیم‌گیری درباره ادامه یک رابطه عاطفی بزرگ باشند؛ درهرصورت مهارت تصمیم گیری، مهارتی است که همه ما باید آن را تقویت کنیم.

به دلیل اهمیت این مهارت عمومی در تعیین مسیر زندگی، حرفه و روابط اجتماعی، در ادامه این مطلب ابتدا توضیح می‌دهیم مهارت تصمیم گیری چیست و سپس روش‌هایی کاربردی برای تقویت این مهارت را بررسی می‌کنیم. اگر در زندگی برای تصمیم گرفتن درباره کوچک‌ترین مسائل خود را دائما سر دوراهی می‌بینید، خواندن ادامه این مطلب شما را از سردرگمی نجات خواهد داد.

مهارت تصمیم گیری چیست؟

مهارت تصمیم گیری به زبان ساده به مجموعه‌ای از مهارت‌های مربوط به توانایی انتخاب بهترین گزینه از میان گزینه‌های موجود، برای رسیدن به اهداف یا حل مسائل مرتبط به زندگی شخصی و حرفه‌ای گفته می‌شود. این مهارت براساس توانایی افراد در تحلیل و بررسی گزینه‌ها، ارزیابی پیامدها و نتیجه هر گزینه و انتخاب بهترین گزینه برای وضعیت خاص مشخص می‌شود. مهارت تصمیم گیری از این منظر اهمیت دارد که مشخصا بر همه جوانب زندگی تاثیر می‌گذارد.

به دلیل تاثیر گسترده این مهارت بر زندگی، استاد حسین طاهری در دوره اکسیژن، درباره ایجاد تعادل عقل و احساس برای گرفتن بهترین تصمیم‌ها صحبت می‌کنند. علاوه‌بر این، در دوره اکسیژن با فرآیند تصمیم‌گیری و مفاهیم مرتبط با آن بیشتر آشنا می‌شوید تا بهترین مسیر را برای ادامه راه انتخاب کنید. در ادامه مجموعه‌ای از مهارت‌ها که در نهایت منجر به داشتن مهارت تصمیم‌گیری می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

مهارت‌های بنیادی برای شکل‌گیری مهارت تصمیم‌گیری

در تعریف مهارت تصمیم‌گیری به این نکته اشاره کردیم که مجموعه‌ای از مهارت‌ها در کنار یکدیگر مهارت تصمیم‌گیری را شکل می‌دهند. برای این که بتوانید در مراحل حساس بهترین مسیر را برای ادامه انتخاب کنید و تصمیم بهتری بگیرید، باید مهارت‌های زیر را داشته باشید:

  • مهارت حل مسئله : یکی از مهم‌ترین مهارت‌های پیش‌نیاز مهارت تصمیم‌گیری، داشتن مهارت حل مسئله است. پشت سر گذاشتن مراحل حل مسئله ، درواقع نوعی مهارت تصمیم‌گیری است؛ شما ابتدا باید مسئله و مشکل اصلی را تشخیص دهید، سپس راه‌حل‌های موجود را بررسی کنید و درنهایت بهترین راه را برای ادامه در پیش بگیرید؛ این دقیقا همان مراحلی است که برای تصمیم‌گیری باید انجام دهید.

  • مهارت استدلال منطقی : شما برای این که بتوانید یک تصمیم عاقلانه بگیرید، باید از قدرت استدلال کافی برخوردار باشید. استدلال به این معنا است که شما می‌توانید گزینه‌های مختلف برای تصمیم‌گیری نهایی را از جوانب مختلف با یکدیگر مقایسه کنید؛ سپس براساس معیارهای منطقی به آن‌ها امتیاز دهید و درنهایت، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

  • مهارت بینش عمیق و گسترده : یکی از مواردی که به شما کمک می‌کند تا قدرت تصمیم‌گیری بالایی داشته باشید، مهارت بینش عمیق و گسترده است. حسین طاهری در دوره اورانیوم به این موضوع اشاره می‌کند که برای تصمیم‌گیری بهتر نباید دید تونلی داشته باشید. درواقع، دید تونلی باعث می‌شود که شما دید کاملی نسبت به محیط پیرامون خود نداشته باشید و فقط روی یک نقطه متمرکز شوید؛ مدیرانی که تعصبات ذهنی و فکری داشته باشند، دید تونلی پیدا می‌کنند و مهارت تصمیم گیری آن‌ها کم می‌شود.

  • مهارت هوش هیجانی : یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که پیش‌زمینه مهارت تصمیم‌گیری محسوب می‌شود، داشتن هوش هیجانی است. مدیرانی که هوش هیجانی دارند، از احساسات خود و دیگران آگاه هستند و براساس آن‌ها می‌توانند تصمیمات بهتری بگیرند.

داشتن مجموعه‌ای از این مهارت‌ها، باعث می‌شود شما به تصمیم‌گیرنده‌ای قوی تبدیل شوید؛ البته به جز این مهارت‌ها، مهارت مدیریت زمان، خلاقیت، رهبری، سازماندهی و اولویت‌بندی کردن از جمله مهارت‌هایی است که در مجموعه مهارت تصمیم‌گیری را شکل می‌دهند. در ادامه روش‌هایی برای تقویت مهارت تصمیم گیری را بررسی می‌کنیم.

12f16fd0-b71f-4f4d-9d72-9017b71cbdc2

روش‌های تقویت مهارت تصمیم گیری

شاید همه مهارت‌هایی که پیش‌نیاز تصمیم‌گیری هستند را داشته باشید، ولی باز هم در موقعیت‌های حساس و بحرانی، قادر به انتخاب بهترین تصمیم نباشید؛ به همین دلیل در ادامه روش‌هایی موثر برای تقویت مهارت تصمیم گیری را بررسی می‌کنیم.

تمرین مداوم؛ مهم‌ترین روش برای تقویت مهارت تصمیم گیری

مانند هر مهارت دیگر، تصمیم گیری هم به تمرین نیاز دارد. اگر به فکر تقویت تصمیم گیری هستید، باید تا می‌توانید تصمیم بگیرید. برای این کار از تصمیمات ساده و کوچک شروع کنید. سپس، زمانی که کمی تصمیم‌گیری‌های کوچک برای شما آسان‌تر شد، کم‌کم تصمیمات بزرگ‌تری برای زندگی خود بگیرید.

گزینه‌های موجود برای تصمیم‌گیری را محدود کنید

برای ساده شدن فرایند تصمیم‌گیری، گزینه‌های پیش‌رو خود را تاحدامکان محدود کنید. در دوره اکسیژن حسین طاهری به این موضوع اشاره می‌شود که کم شدن گزینه‌ها، قدرت تصمیم‌گیری را بالا می‌برد. درواقع تصمیم گفتن به اندازه کافی دشوار است؛ وجود گزینه‌های متعدد، فقط قدرت عمل شما را کاهش می‌دهد و تصمیم‌گیری را دشوارتر می‌کند. در دوره اکسیژن این مفهوم با جزئیات کامل موردبررسی قرار می‌گیرد. برای خرید این دوره به سایت حسین طاهری سر بزنید. علاوه‌بر آن، در کانال حسین طاهری پخش زنده ، به‌صورت آنلاین می‌توانید از مطالب مفید و کاربردی در زمینه توسعه فردی بهره ببرید.

از تجزیه و تحلیل بیش‌ازحد مسائل بپرهیزید

این که پیش از تصمیم‌گیری برای انتخاب بهترین راه‌حل مسائل را بررسی کنید، خوب است؛ ولی تجزیه و تحلیل بیش‌ازحد مسائل شما را فقط دچار سردرگمی می‌کند. این موضوع درباره مسائل روزمره و تصمیم‌گیری‌های کوچک بیشتر صدق می‌کند.

پیش از تصمیم‌گیری جوانب مختلف یک موضوع را بررسی کنید ولی برای خود ضرب‌الاجل تعیین کنید؛ مثلا با خود عهد ببندید که فقط ۱ روز برای تصمیم گرفتن درباره یک موضوع خاص زمان بگذارید و بعد از آن وارد فاز اجرایی تصمیم خود شوید. اگر افکار شما مانع از تصمیم‌گیری می‌شدند، این نکته را به خاطر بیاورید که کاری انجام ندادن و به تعویق انداختن تصمیم گرفتن، به‌مراتب عواقب بدتری به همراه دارد.

از تجربیات گذشته در تصمیم‌گیری درس بگیرید

یکی از روش‌هایی که برای تقویت مهارت تصمیم گیری به شما کمک می‌کند، استفاده از تجربیات گذشته است. پیش از تصمیم گرفتن درباره یک موضوع خاص، تصمیمات گذشته خود را به یاد بیاورید؛ کدام یک منجر به موفقیت و کدام یک منجر به شکست شدند؟ به‌این‌ترتیب می‌توانید بعد از چند بار بررسی، الگوی تصمیم‌گیری برای خود بسازید.

9766f800-0901-4c90-a906-d0b3fffc688e

مهارت تصمیم‌گیری؛ یکی از اساسی‌ترین مهارت‌ها برای مدیران و رهبران موفق

مهارت تصمیم گیری هنری است که کیفیت زندگی حرفه‌ای و شخصی را بهبود می‌بخشد. شما با تقویت این مهارت، مصمم‌تر از قبل می‌توانید به سمت اهداف خود گام بردارید و در هر قدم برای ادامه مسیر، بهترین مسیر را انتخاب کنید.

اگر برای تقویت مهارت تصمیم گیری، خصوصا در زمینه شغلی، دچار چالش شده‌اید، دوره‌های حسین طاهری به‌عنوان مربی توسعه و شتابدهی کسب‌وکار به شما برای رفع این مشکل کمک می‌کند. برای اطلاعات بیشتر درباره دوره‌های ایشان و استفاده از مطالب آموزنده در حوزه توسعه فردی، به سایت hosseintaheri.ir سر بزنید.

آنچه دیگران میخوانند
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری فرتاک نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
همه اخبار
همه اخبار