//
کدخبر: ۴۳۰۶۱۸ //

نحوه کار با سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک را در آکادمی ماهر بیاموزید

سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک به‌‌دلایلی مانند قدرت انتقال نیرو بالا، سرعت عملکرد بالا و هزینه تعمیر و نگهداری کم، در طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نحوه کار با سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک را در آکادمی ماهر بیاموزید
به گزارش فرتاک نیوز،

نقش پررنگ این سیستم‌ها در اتوماسیون صنعتی را نیز نمی‌توان انکار کرد. 

جک‌ها، پمپ‌ها، شیر برقی‌ها و هیدروموتورها همگی با سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک کار می‌کنند. مهارت در راه‌اندازی، بهره‌برداری، تعمیر و نگهداری این سیستم‌ها اهمیت بالایی برای ورود به صنعت دارد و آموزش دیدن شرط اول ورود موفق به این حوزه کاری است. در ادامه با ما همراه باشید تا با بهترین دوره آموزشی سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک آشنا شوید.

چرا سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک پرکاربرد هستند؟

همان‌طور که می‌دانید، در سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک از سیالاتی مانند مایعات (آب و روغن) و گاز‌ها (هوا)  برای ایجاد حرکت مکانیکی استفاده می‌شود. اساسا هزینه اولیه خرید و راه‌اندازی سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک  در مقایسه با سایر سیستم‌ها  پایین‌تر است.

ضمن اینکه در مقایسه با سایر تجهیزات، ساختمان ساده‌تری دارند. خبری از قطعات متحرک پرشمار در این سیستم‌ها نیست. به‌همین دلیل، کمتر نیاز به تعمیر و نگهداری پیدا می‌کنند. ضمن اینکه هزینه تعمیر و نگهداری به‌مراتب پایین‌تری دارند. سیستم‌های پنوماتیک و هیدرولیک در تولید کار مکانیکی راندمان مناسبی هم دارند و می‌توان برای جابه‌جایی اجسام سنگین نیز روی آن‌ها به‌راحتی حساب کرد.

همچنین سیستم‌های پنوماتیک دوست‌دار محیط زیست هستند و مانند موتورهای الکتریکی و دیزلی، باعث آسیب رسیدن به محیط زیست نمی‌شوند. کنترل عملکرد پنوماتیک و هیدرولیک نیز خیلی راحت‌تر از سایر تجهیزات است. به‌همین دلیل، استفاده از آن‌ها از نظر ایمنی در محیط‌های صنعتی نیز گزینه مناسبی به‌شمار می‌رود.

سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک

ویژگی مهم هیدرولیک و پنوماتیک در اتوماسیون صنعتی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم هیدرولیک و پنوماتیک مربوط به سرعت و دقت انتقال نیرو است. معمولاً در مواقعی که نیاز به نیروی زیاد و کنترل دقیق در انتقال نیرو باشد، از سیستم‌های هیدرولیک استفاده شده و هنگامی که نیاز به سرعت بالاتری باشد از  سیستم‌های پنوماتیک استفاده می‌شود.

دلیل این تفاوت، مربوط به خاصیت مایعات و گاز‌ها است. آب و روغن که در سیستم هیدرولیک مورد استفاده قرار می‌گیرند، تراکم‌ناپذیر هستند. این در حالی است که مولکول‌های هوا در سیستم‌ پنوماتیک به‌راحتی فشرده می‌شوند. به‌همین دلیل، امکان انتقال نیرو با سرعت بیشتری را فراهم می‌کنند. البته از نظر میزان انتقال نیرو، معمولا سیستم‌های هیدرولیک، توانایی بالاتری دارند.

سرفصل‌ها‌ی اصلی آموزش هیدرولیک و پنوماتیک

برای تبدیل شدن به متخصص هیدرولیک و پنوماتیک باید سرفصل‌های مختلفی را در این حوزه بیاموزید. در گام اول لازم است که مفاهیم پایه و تئوری مرتبط با این سیستم‌ها را فرا بگیرید. در ادامه باید اجزای مختلف یونیت هیدرولیک یاد بگیرید. به‌عنوان مثال می‌توان به جک‌ها، پمپ‌ها و کنترل کننده‌ها اشاره کرد که از جمله پرکاربردترین تجهیزات در صنایع گوناگون هستند. شما باید به‌صورت کامل نحوه راه‌اندازی و بهره‌برداری این سیستم‌ها را بیاموزید.

ویژگی مهم هیدرولیک و پنوماتیک در اتوماسیون صنعتی

علاوه‌بر آن، یک نرم افزار اختصاصی معروف برای شبیه‌سازی سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک تحت عنوان Fluidsim نیز وجود دارد. شما باید روی این نرم افزار نیز به تسلط کافی داشته باشید. فلوید سیم نرم افزار خیلی پیچیده و پیشرفته‌ای نیست. در صورتی که مباحث پایه و تئوری سیستم‌ها را به‌خوبی بیاموزید، می‌توانید به‌راحتی با این نرم افزار کار کنید.

نکته مهم دیگر برای آموزش سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک ، پر رنگ بودنِ جنبه عملی در فرایند یادگیری است. در کنار بحث‌های تئوریک، لازم است که حتما تجربه‌های عملی نیز کسب کنید تا با نیاز و چالش‌های واقعی بازار کار نیز آشنایی پیدا کنید. همه این ویژگی‌ها در دوره آموزشی آکادمی ماهر تدارک دیده شده است.

دقت داشته باشید که اگر به‌دنبال موقعیت‌های شغلی با درآمد بالا در حوزه سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک  هستید، نباید تنها به تخصص در این حوزه اکتفا کنید. آشنایی و مهارت شما در زمینه اتوماسیون صنعتی و همچنین تجهیزات ابزار دقیق می‌تواند زمینه فرصت‌های شغلی بهتر و با درآمد بیشتر را پیش روی شما قرار دهد.

نرم افزار اختصاصی معروف برای شبیه‌سازی سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک

آکادمی ماهر، ارائه کننده کاربردی‌ترین دوره هیدرولیک و پنوماتیک

آکادمی ماهر دوره اختصاصی سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک با رویکرد اتوماسیون صنعتی را آماده کرده است. مخاطبان ویژه این دوره، ماشین‌سازان صنعتی، مجریان پروژه‌های برق و اتوماسیون صنعتی، فروشندگان تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک و ... هستند. این دوره سرفصل‌های تئوری و عملی را به‌طور پوشش می‌دهد.

هدف اصلی دوره نیز تربیت متخصصان حرفه‌ای در زمینه راه‌اندازی و بهره‌برداری از سیستم‌های پنوماتیک و هیدرولیک است. با شرکت در این دوره آموزشی از پشتیبانی دائمی و فنی  برخوردار خواهید شد. با پشت سر گذاشتن موفق دوره و همچنین کسب نمره قبولی در آزمون پایانی، گواهی‌نامه معتبر فنی حرفه‌ای از طرف آکادمی ماهر دریافت خواهید کرد. شک نکنید که آموزش دیدن برای ورود به بازار کار کافیست.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۳۰۶۱۸ //
ارسال نظر