//
کدخبر: ۵۴۲۲۹۳ //

دیسیپلین اروپایی و سبک برزیلی: اوسمار در پی خلق دومین شاهکارش در پرسپولیس

از طراحی تمرینات تا آنالیز حریف؛ اوسمار لوس ویرا با دقتی بی‌نظیر، گام به گام تیمش را به سوی موفقیت هدایت می‌کند.

دیسیپلین اروپایی و سبک برزیلی: اوسمار در پی خلق دومین شاهکارش در پرسپولیس
به گزارش فرتاک نیوز،

 گوشه‌ای از زمین چمن شماره دو آزادی ایستاده و با دقت و ظرافت خاصی کارش را انجام می‌دهد. از دور شبیه نقاشی به نظر می‌رسد که سه پایه و بوم را گوشه‌ای از یک منظره طبیعی کاشته و با چیدمان برخی جزئیات غیرطبیعی در حال خلق اثری هنری است که قرار است خیلی‌ها از آن حظ ببرند.

اوسمار لوس ویرا عاشق طراحی تمرین است. خودش وقتی در پرسپولیس به عنوان دستیار گل‌محمدی کار می‌کرد این وظیفه را برعهده داشت و حالا با عشق جزئیات مربوط به این بخش مهم از آماده‌سازی تیم را انجام داده یا بر آن نظارت دقیق دارد. اوسمار از آن دست مربیانی است که اصلاً آنالیز حریف را پیچیده نمی‌کند و اینطور نیست که بازیکنش را با فورانی از اطلاعات فنی گیج کند بلکه به چند نکته ساده می‌پردازد و همین برایش کافی است.

او آنالیز تیم خودی را از همان راه بازگشت و بعضاً در هواپیما آغاز می‌کند. لپتاپ آقای سرمربی همیشه روی پاهایش باز است بخصوص وقتی که بازی تمام شده و تیم در حال بازگشت برای ریکاوری است. کار تازه درست از اوج خستگی ذهنی استارت می‌خورد و اوسمار خیلی زود نکات مربوط به تیم و بازیکنان خودی را استخراج کرده و به آنها منتقل می‌کند.

شیوه کار سرمربی برزیلی این‌گونه است که به آنالیز حریف اهمیت بسیاری می‌دهد و تمرینات مهم روزهای آخر قبل از مسابقه بر اساس نقاط ضعف و قوت حریف طراحی می‌شود. این مسأله از آنجایی که بین بازی با استقلال خوزستان و شمس‌آذر فاصله‌ای حدوداً سه هفته‌ای افتاد روند کار مختل نشد چرا که اوسمار از تیم آنالیزش خواسته بود تمام اطاعات شمس‌آذر خیلی زود در اختیارش گذاشته شود.

تخته شاسی سوار بر سه پایه‌ای که دیروز در تمرین جلوی اوسمار بود هم دقیقاً به همین منظور مورد استفاده قرار گرفت چرا که سرمربی برزیلی پرسپولیس در حال یادداشت نکات تمرین و نحوه برگزاری تمرین دیروز روی این صفحه سفیدرنگ بود که البته ثبت تصویر این لحظه کاملاً ویژه از آب درآمد و انگار او در حال خلق اثری است که قرار است چند روز بعد در قزوین از آن رونمایی شود.

اوسمار مربی جالبی است. چهره و کلامش انرژی مثبتی دارد و این انرژی مثبت را دقیقاً به مخاطبش انتقال می‌دهد. این انرژی دقیقاً در کنفرانس معارفه او وجود داشت و در نشست‌های خبری‌اش هم کم و بیش پیدا می‌شود. چهره‌اش شبیه برزیلی‌ها نیست و اتفاقاً اخلاق و دیسیپلینش هم بیشتر فوتبالی‌ها را یاد مربیان اروپایی می‌اندازد کما اینکه وقتی به عنوان سرمربی به پرسپولیس برگشت ضمن حفظ شوخی‌های رایج با بازیکنان و اعضای کادر فنی جدی‌تر شده بود.

اوسمار سرمربی بعد از حضور در سنگاپور و تجربه مثبت از فوتبال جنوب شرق آسیا از لحاظ فنی هم مربی پیچیده‌تر و سنگین‌تری شده که این مهم را جدا از بحث طراحی تمرینات و آنالیز حریف، در نگاهش به فوتبال هم می‌توان حس کرد. اینجا جایی است که دوباره دوربرگردان را باید به سمت برزیل برگردیم و المان‌هایی از سامبای مشهور را در فوتبال مدل دلخواه او ببینیم. فوتبالی که با وجود پیچیدگی‌های تاکتیکی و جزئیات فنی در نهایت یک هدف کاملاً مشخص دارد؛ حمله، حمله و لذت بی‌پایان تماشاگر.

امروز از هر کدام از اعضای تیم پرسپولیس بپرسید که مهم‌ترین فرق بین او با سه سرمربی قبلی این تیم طی یک سال و نیم گذشته چه بوده می‌گوید همین انرژی و نحوه ارتباطش با بازیکنان. اوسمار همان قدر که مثل مربیان اروپایی با دیسیپلین و جدی به نظر می‌رسد سعی کرده ارتباط نزدیکی با بازیکنان برقرار کند. بخشی از همان استفاده دائم از لپتاپ در جریان سفرها و اردوها نیز به همین مسأله مربوط می‌شود. اوسمار حتی وقتی در سنگاپور مربیگری می‌کرد بازیکنان و اعضای کادر پرسپولیس را در اینستاگرامش فالو داشت اما آنقدر باهوش بود که بلافاصله بعد از ورود مجددش به تهران بقیه نفرات را به اسم شناخت و کاری کرد تا پیام نیازمند در مصاحبه تلویزیونی‌اش از این نکته به عنوان یک ویژگی مثبت سرمربی جدیدش یاد کند.

مرد برزیلی می‌داند چطور رگ خواب بازیکنانش را در دست بگیرد. اینکه بیفوما تأکید دارد دنبال لذت بردن از فوتبال است یا مربی از او کارهای ریسکی بخواهد همان چیزی است که در زمین چمن به بازیکن آزادی عمل می‌دهد. این همان کاری بود که اوسمار با ستاره‌هایی مثل بیفوما و اورونوف کرد و فقط در یک بازی به شکل عجیبی راندمان آنها بالا رفت.

غیر از این او نحوه برخورد با بازیکنان ایرانی را خوب می‌داند و در مجموع بلد است کاری کند بازیکنان برایش فوتبال بازی کنند. اتفاقی که در دوره گاریدو رخ نداد و بازیکنان مقابل سرمربی ایستادند یا در مقطع سرمربیگری هاشمیان هم نمونه‌هایی از آن بروز کرد.

حالا همه منتظر تماشای دومین اثر اوسمار نشسته‌اند تا ظرافت‌ها و جذابیت‌های کارش را با دقت بیشتری تماشا کنند کمااینکه انتظار عمومی بر این است که او برای خلق این اثر فرصت بیشتری داشته و قطعاً آنچه روی بوم می‌آید باید جزئیات و نکات متعددی برای اشاره داشته باشد و محصول نهایی کم نقص‌تر به نظر برسد. در عین حال برخی معتقدند در قزوین شاید شرایط برای او دشوارتر شود چرا که فوتبال پویا و جذابی که مقابل استقلال خوزستان منجر به بردی قاطع شد در مصاف با تیمی به دست آمد که تمرین نداشت. پس قزوین همان جایی است که اوسمار تازه به مرحله قضاوت گام خواهد گذاشت. منتظر دومین نقاشی‌اش باشید؛ شاید پیچیده‌تر اما دلفریب‌تر باشد! 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۴۲۲۹۳ //
ارسال نظر