کدخبر: ۵۹۲۴۸۷ //

افزایش فشارهای آمریکا بر کوبا؛ توقیف دو کشتی سوختی

توقیف دو کشتی سوختی توسط گارد ساحلی ایالات متحده، به افزایش فشارهای دولت ترامپ بر کوبا منجر شده است. این اقدام در راستای تحریم‌های اقتصادی علیه کوبا انجام می‌شود.

افزایش فشارهای آمریکا بر کوبا؛ توقیف دو کشتی سوختی

به گزارش فرتاک نیوز؛ بر اساس گزارش نیویورک تایمز، گارد ساحلی ایالات متحده اعلام کرد که دو کشتی باری حامل سوخت غیرقانونی که به سمت کوبا در حال حرکت بودند، توقیف شده‌اند. این اقدام در جهت اجرای محاصره سوخت علیه کوبا با هدف اعمال فشار بر دولت این کشور صورت گرفته است.

کشتی کانتینری "گریس" (Grace) که ۹۰ متر طول دارد، در تاریخ ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) در دریای کارائیب بین مکزیک و کوبا توقیف گردید. همچنین کشتی دوم با نام "جایرا پرویدر" (Jaira Provider)، که حامل ۲۱۰ هزار گالن سوخت بود، پیش‌تر در تابستان توقیف شده بود.

نیویورک تایمز تأکید می‌کند که این اقدامات نشان‌دهنده استفاده دولت ترامپ از توان نظامی به جای صرفاً تهدید تعرفه‌ها برای اجرای محاصره سوخت علیه کوبا است. این سیاست به تضعیف اقتصاد و دولت کوبا و رنج گسترده ساکنان آن، که جمعیتی بین هشت تا ۱۰ میلیون نفر تخمین زده می‌شود، منجر شده است.

مقامات گارد ساحلی در مورد نحوه تشخیص مقصد سوخت توقیف‌شده توضیحی ندادند و تنها به اطلاعات و داده‌های اطلاعاتی اشاره کردند. هرچند میزان سوخت کشتی "گریس" مشخص نیست، ولی کشتی "جایرا پرویدر" به وضوح حامل ۲۱۰ هزار گالن سوخت بوده است. با اینکه حجم سوخت این دو کشتی به نسبت اندک است، اما توقیف آن‌ها نشان‌دهنده استراتژی دولت ترامپ در نظارت و کنترل جریان سوخت به کوباست.

دولت کوبا به دلیل کمبود سوخت با بحران‌های جدی مواجه شده که منجر به خاموشی‌های سراسری و مشکلات در ارائه خدمات بهداشتی و تأمین مواد غذایی شده است. دولت ترامپ، ناکارآمدی و فساد دولت کوبا را عامل این بحران می‌داند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در ماه سپتامبر به خبرنگاران گفت: «اگر کوبا یک فاجعه انسانی است، به این دلیل است که حکومت آن‌ها یک فاجعه است.» برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، این محاصره را «اقدامی جنگی» توصیف کرد و افزود که فشارهای دولت ترامپ به وخامت اوضاع کمک کرده است.

در حالی که مذاکرات خصوصی بین ایالات متحده و کوبا برای حل این بن‌بست ادامه دارد، هنوز پیشرفت قابل توجهی حاصل نشده است. کوبا به تازگی طرحی اقتصادی را تصویب کرده که به بخش خصوصی اجازه فعالیت بیشتری می‌دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۹۲۴۸۷ //
ارسال نظر