//
کدخبر: ۵۸۴۶۷۷ //

افزایش قیمت جهانی مواد غذایی به دلیل جنگ و تغییرات آب‌وهوایی

افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در ماه اوت به دلیل جنگ‌ها و تغییرات آب‌وهوایی به تأثیر چشمگیری رسیده است. این موضوع نشان‌دهنده ریسک‌های جدید در بازارهای غذایی است.

افزایش قیمت جهانی مواد غذایی به دلیل جنگ و تغییرات آب‌وهوایی

به گزارش فرتاک نیوز؛ سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی اعلام کرد که وضعیت جنگ و تغییرات نامساعد آب‌وهوایی در ماه اوت، قیمت جهانی مواد غذایی را تحت تأثیر قرار داده است. به نقل از رویترز، خشکسالی و گرمای شدید در اروپا، الگوی شدید آب‌وهوایی ال‌نینو و اختلالات تجاری ناشی از جنگ اوکراین و ایران، بازارهای کشاورزی را متلاطم کرده و قیمت غلات را به بالاترین حد در سه سال اخیر رسانده است.

براساس شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه در سبدی از کالاهای غذایی را دنبال می‌کند، در اوت به طور متوسط ۱۳۳.۳ واحد بوده که نسبت به ۱۳۰.۸ واحد در ماه ژوئیه افزایش داشته است.

این شاخص نشان‌دهنده افزایش قیمت غلات، روغن‌های گیاهی، شکر، گوشت و لبنیات در این ماه است. فائو همچنین اعلام کرد که شرایط آب‌وهوایی نامساعد در اروپا، برداشت ذرت و چغندر قند و تولید دام را تحت تأثیر قرار داده است. پدیده ال‌نینو نگرانی‌هایی را برای تولید روغن پالم و شکر در آسیا به وجود آورده است.

افزایش حملات در دریای سیاه تأثیر منفی بر محموله‌های غلات از روسیه و اوکراین گذاشته و درگیری‌های بین آمریکا و ایران نیز جریان کود برای محصولات کشاورزی را محدود کرده است.

ماکسیمو توررو، اقتصاددان ارشد فائو، در این خصوص گفت: «افزایش قیمت جهانی مواد غذایی در ماه اوت هشداری است مبنی بر اینکه ریسک دوباره به بازارهای مواد غذایی بازمی‌گردد: شوک‌های اقلیمی، تنش‌های ژئوپلیتیک و اختلال در لجستیک تجاری، عرضه را کاهش می‌دهند.»

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۸۴۶۷۷ //
ارسال نظر