//
کدخبر: ۵۸۴۵۷۲ //

سیاست‌های ترامپ؛ تهدیدی جدی برای نظم جهانی

سیاست‌های دونالد ترامپ به‌ویژه در عرصه‌های اقتصادی و خارجی، نظم جهانی را به چالش کشیده و روابط آمریکا با متحدان را تضعیف کرده است. این تحولات نیازمند توجه جدی است.

سیاست‌های ترامپ؛ تهدیدی جدی برای نظم جهانی

به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از فایننشال تایمز، دونالد ترامپ در دو هفته اخیر اقداماتی انجام داده که دیدگاه او نسبت به نظم جهانی را به‌خوبی نشان می‌دهد. او به‌جای همکاری با متحدان خود، به‌دنبال ایجاد روابطی است که در آن کشورها باید تابع خواسته‌های واشنگتن باشند.

در تاریخ ۱۶ اوت (۲۵ مرداد)، ترامپ از کاهش چشمگیر رزمایش‌های نظامی آمریکا و کره جنوبی خبر داد و پنج روز بعد، عملیات «عملیات طرد اقتصادی» را اعلام کرد. همچنین در تاریخ ۲۱ اوت (۳۰ مرداد)، مذاکرات تجاری با کانادا ناکام ماند و در ۲۸ اوت (۶ شهریور) او از توافقی خبر داد که به موجب آن آمریکا ۵۵ درصد از تولید یک شرکت جدید ونزوئلایی را در اختیار خواهد داشت.

این تحرکات در مدت زمان کوتاهی نشانگر تصورات ترامپ از دنیا است. او به‌جای متحدان، کشورها را به‌عنوان موانع بر سر راه پیشرفت آمریکا می‌بیند و قدرت را در دست یک فرد متمرکز می‌کند.

این رویکرد با سیاست‌های خارجی آمریکا پس از جنگ جهانی دوم تفاوت معناداری دارد. دین آچسون، وزیر خارجه وقت، هدف سیاست‌های آن دوران را ایجاد ساختاری برای جلوگیری از هرج‌ومرج جهانی و حفظ صلح تعریف کرده بود.

فایننشال تایمز به تصمیم ترامپ برای کاهش رزمایش‌ها با کره جنوبی نیز اشاره می‌کند. این جنگ که در سال ۱۹۵۰ آغاز شد، هنوز نتیجه‌ای جز آتش‌بس نداشته و کاهش حمایت آمریکا ممکن است خطرات جدیدی به همراه داشته باشد.

جنگ تجاری با کانادا نمونه دیگری از این رویکرد است. این جنگ بر پایه تصورات نادرست از استقلال کانادا و تجارت تهاجمی شکل گرفته است. به‌زعم نویسنده، این سیاست‌ها منجر به بی‌نظمی خواهند شد.

در ادامه، به جنگ اقتصادی علیه ایران اشاره می‌شود. با وجود افزایش تنش‌ها، هنوز مشخص نیست که آینده این بحران چه خواهد بود و آیا اقدامات ترامپ نتیجه‌ای متفاوت خواهند داشت.

در نهایت، توافق جدید با ونزوئلا نیز به‌عنوان نمونه‌ای از استعمار نوین نام برده شده که نشان‌دهنده تغییرات اساسی در سیاست‌های آمریکا به شمار می‌رود. فایننشال تایمز نتیجه‌گیری می‌کند که رویکرد ترامپ با نظم جهانی شکل‌گرفته پس از جنگ جهانی دوم در تضاد است و تضعیف آن را به همراه دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۸۴۵۷۲ //
ارسال نظر