آغاز تولید انبوه پهپادهای دوربرد انتحاری برای اوکراین
آلمان تولید انبوه پهپادهای انتحاری دوربرد را برای اوکراین آغاز کرد. این برنامه همکاری میان شرکتهای اوتریون و ایرلاگیکس، شامل بیش از پنج هزار فروند پهپاد است.
به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از روزنامه آلمانی دیولت، سفارش دولت آلمان برای تولید این پهپادها ارزشی حدود ۳۰۰ میلیون یورو دارد و انتظار میرود که این پروژه تا اواسط سال ۲۰۲۷ به اتمام برسد.
این طرح شامل توسعه دو مدل پهپاد با بردهای متوسط و بلند تا ۱۵۰۰ کیلومتر است.
شرکت اوتریون مسئولیت توسعه نرمافزار و سیستم عامل این پهپادها را بر عهده دارد، در حالی که شرکت ایرلاگیکس تأمین سختافزار آنها را انجام میدهد.
لورنتس مایر، مدیرعامل اوتریون، در اظهاراتی به استفاده از هوش مصنوعی در این پهپادها برای مقابله با اختلالات الکترونیکی اشاره کرد و افزود: آلمان اکنون دارای خط تولیدی برای سلاحهای دقیق و ارزانقیمت به تعداد بالا است.
تحویل این پهپادها که پیش از این آزمایش شده و کارایی عملیاتی آنها تأیید شده است، از سال جاری میلادی (۲۰۲۶) آغاز خواهد شد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، پیشتر اعلام کرده بود که این کشور به زودی تولید پهپاد را در آلمان آغاز خواهد کرد.
زلنسکی در سخنرانی خود در موسسه هوانوردی دانشگاه ملی کییف، از افتتاح ۱۰ دفتر صادرات تسلیحات اوکراین در اروپا خبر داد.
رئیسجمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، در تاریخ ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) به انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو پرداخت و استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز بعد، در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰)، عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.