//
کدخبر: ۳۴۹۴۵ //

امضای تفاهم‌نامه ارتقای همکاری امور مساجد با کمیته امداد امام خمینی(ره)

تفاهم‌نامه ارتقای همکاری‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی (ره) به امضای طرفین رسید.

امضای تفاهم‌نامه ارتقای همکاری امور مساجد با کمیته امداد امام خمینی(ره)
به گزارش فرتاک نیوز،

جلسه امضای تفاهم‌نامه ارتقای همکاری‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی (ره)، با حضور حجت الاسلام حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و مهندس سید پرویز فتاح، ریاست کمیته امداد امام خمینی(ره) و همچنین معاونین و مدیران هردو نهاد در محل کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری در این جلسه گفت: جلسه‌ای که تشکیل شده است، با لیالی قدر هماهنگی دارد. اخیراً ذهنیت ما راجع به فعال‌سازی کارکردهای متنوع مسجد، به خصوص با رویکرد اجتماعی خیلی جدی‌تر شده است. به نظر می‌رسد که مساجد در بازگشت به الگوی مسجد طراز اسلامی علاوه برکارکردهای تربیتی، فرهنگی و آموزشی باید به جنبه و کارکرد اجتماعی نیز بپردازند.

 

وی افزود: حضور فعال مساجد در امور اجتماعی انجام رسالت‌های الهی است و در واقع آنچه که در مسجد به عنوان پایگاه اصلی سازماندهی اجتماعی و ایجاد وحدت و اخوت ایمانی بر محور نماز و ارتباط با خدا تعبیه شده، تقویت‌کننده جایی است که قرار است مدل زیست اسلامی  و سبک زندگی اسلامی در ارتباطات اجتماعی را ارائه و آموزش دهد.

 

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری در ادامه گفت: مسجد کمک می‌کند که شخصیت انسان مؤمن به الگوی الهی نزدیک‌تر شود. در الگوی الهی انسان مؤمن، یک انسان اجتماعی است. انسانی که در صحنه جامعه حضور دارد و فعال است. انسانی که ارتباطاتش را می‌شناسد و سازماندهی می‌کند. انسانی که حقوق متقابلش را نسبت به افراد پیرامونش درک می‌کند. ازهمه اینها بالاتر به برکت تربیت اسلامی، به یک تعهد الهی برای خدمات اجتماعی به خلق خدا می‌رسد.

 

وی با بیان اینکه مسجد تجلی محله‌ایی، مطابق با اصل امامت است  که این حضور  با محوریت امام در خانه خدا برقرار  می شود، افزود: اگر در مسجد نمازی هم خوانده می‌شود به جماعت است. آنجاست که مسجد باید پناهگاه، فریادرس، امدادرسان و خدمت‌رسان باشد. محلی که تلطیف خواطر کند و غم‌ها را از دل‌ها ببرد. به افرادی که حس می‌کنند پناهگاهی ندارند باید احساس ‌کنند مسجد پناهگاه آن‌هاست.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه مسجد طراز اسلامی، از روز اول یک چنین نقشی داشته است و ائمه اطهار (ع) نیز با محوریت مسجد از همین جنس اقدامات را برای همه نقل می‌کردند، گفت:  مساجد از صدر اسلام در همه امور نقش داشته‌اند. به هر تقدیر در دوران انقلاب اسلامی جلوه اجتماعی مسجد در کنار جلوه‌های سیاسی و انقلابی تقویت شد.

 

حجت‌الاسلام علی‌اکبری با تأکید بر اینکه به نفع نظام و انقلابی اسلامی است که این جنبه در مساجد تقویت شود، افزود: مدتی است که جنبه خدمات اجتماعی و اورژانس اجتماعی در مساجد کمرنگ شده است. به نفع نظام و انقلابی اسلامی است که این جنبه در مساجد تقویت شود. این جلسه که در محل و زمان مناسبی تشکیل شده است نیز چنین پیامی دارد. کمیته امداد که به نام نامی بنیانگذار انقلاب اسلامی مزین شده و از رویش‌های مبارک انقلاب اسلامی و از نمادها و مدال‌های افتخار جمهوری اسلامی محسوب می‌شود در حقیقت می‌خواهد از ظرفیت طبیعی پایگاه‌های الهی  برای مأموریت خاص خود به بهترین شکل استفاده کند. رویکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) فعال‌سازی ظرفیت‌های عمومی و اجتماعی در خدمت‌رسانی به محرومین است. اقشاری که به نوعی افتخار خدمت به آنها نصیب همه ما شده است.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری ضمن مبارک خواندن این تفاهم‌نامه گفت: جای بسی تبریک است که  کمیته امداد امام خمینی(ره)، عطف توجه و نگاه به مسجد و استفاده از ظرفیت تمام نشدنی آن را در دستور کار خود قرار داده است. این فرصت همکاری را به فال نیک می گیریم و امیدواریم که با استفاده از ظرفیت‎های فنی و تخصصی و تجربیات بسیار خوب کمیته امداد نقش امداد رسانی اجتماعی را که جزو وظایف طبیعی مسجد است و جزو  طبع مسجد اسلامی است بهتر از گذشته انجام دهیم.

 

وی با تأکید بر اینکه ایجاد تشکل‌های نیکوکاری در مساجد از کارهای خوبی است که کمیته امداد در حال انجام آن است، گفت: امید است که تشکل‌های نیکوکاری و خدمات اجتماعی در مساجد با استفاده از ظرفیت شبکه امداد و بخش‌های فنی و پشتیبانی‌های ویژه اش بتواند شکل بگیرد و مردم نیز از رهگذر این همکاری مشترک  بیش از گذشته بتوانند وظایف خود را در انفاقات و صدقات و رسیدگی ها و امثال اینها انجام دهند. خوشبختانه اینها تحت یک تفاهم‌نامه قرار گرفته است. امید است که یک الگوی مناسبی در استان تهران با همکاری نزدیک بین امور مساجد با کمیته امداد، همزمان با چهل سالگی انقلاب اسلامی  با یک تدبیر خوب و دقیق ساخته شود و در اختیار امور مساجد کشور قرار گیرد. نکته‌ای که در متن این تفاهم نیز برجسته‌سازی شده است، اهتمام در تسهیل ازدواج و ساخت خانواده است که آغازگر یک حرکت بزرگ است. امید است با اینگونه فعالیت‌ها روزهای بهتری برای مساجد ما رقم بخورد و آینده بهتری در انتظار مساجد باشد.

 

در بخش دیگری از این جلسه مشترک مهندس پرویز فتاح، با بیان اینکه مسجد پایگاه رسیدگی به امور مردم است، اظهار کرد: اگر قرار باشد کمکی به مردم انجام شود چه بهتر که این کار به دست علما و روحانیون صورت گیرد. تفام‌نامه مرکز رسیدگی به امور مساجد با کمیته امداد امام خمینی(ره) علاقه و اراده‌ای ایجاد می‌کند تا با یک کار مشترک به توفیقات جدیدی دست پیدا کنیم.

 

گفتنی است در این جلسه مقرر شد معاونین و رؤسای روابط عمومی هردو نهاد در اجرای تفاهم‌نامه و تسهیل در روند اجرای آن با یکدیگر همکاری مستقیم داشته باشند.

 

به گزارش تسنیم، تفاهم‌نامه ارتقای همکاری‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته امداد امام خمینی(ره) با اهدافی چون: احیا و تقویت کارکردهای مترتب بر مسجد طراز نظام اسلامی در عرصه اجتماعی به عنوان پایگاه احسان و نیکو کاری، فرهنگ‌سازی در خصوص اهتمام مردم بر پرداخت دیون و وجوهات شرعی واجب و مستحب، تبیین و ترویج مصادیق وجوب پرداخت زکات و مصارف آن در شهرها و روستاها با محوریت مساجد، پرداختن به عمران و آبادانی کالبدی و معنوی مساجد در مناطق محروم استان از محل مازاد وجوهات جمع‌آوری شده و بسترسازی به مظور ایفای نقش ائمه‌ جماعات به عنوان امام و پدر معنوی محله یا منطقه، امضا شده است.

 

همچنین همکاری و مساعدت در تأمین اعتبارات مورد نیاز به منظور تولید محتوا، تکثیر و ارائه به مخاطب در راستای اهداف تفاهم‌نامه و حمایت از محوریت مساجد به عنوان تشکل‌های نیکوکاری و همچنین معرفی نیازمندان ساکن در محله به مساجد از جمله تعهدات کمیته امداد امام خمینی(ره) در این تفاهم‌نامه است.

منبع: تسنیم
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۴۹۴۵ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان