//
کدخبر: ۳۶۰۵۵۶ //

اگر این علامت روی دست شما هست، تست دیابت بدهید

مشکلات پوستی در دیابتی ها نشان دهنده بالا بودن سطح قند خون فرد می باشد. دیابت بسیاری از قسمت های بدن از جمله پوست را تحت تأثیر قرار می دهد.بروز مشکلات پوستی در دیابتی ها، می تواند به این معنی باشد که:شما دیابت تشخیص داده نشده یا پیش دیابت دارید.

اگر این علامت روی دست شما هست، تست دیابت بدهید
به گزارش فرتاک نیوز،

در حقیقت، کارشناسان بهداشت توصیه می کنند افراد دیابتی از پوست خود مراقبت مناسبی داشته باشند، زیرا دیابت می تواند تعدادی از مشکلات پوستی را ایجاد کند.

رفع مشکلات پوستی همچنین نیاز به مدیریت خوب سطح قند خون (گلوکز) فرد دارد. مشکلات پوستی به دلیل بالا بودن قند خون، کاهش حساسیت اعصاب و گردش خون ضعیف ایجاد می شود. همچنین از بین رفتن بیشتر مایعات از بدن به دلیل سطح بالای گلوکز خون می تواند باعث خشک شدن پوست و منجر به خارش شود.

 افرادی که دیابت دارند ممکن است به عفونت پوستی (باکتریایی و قارچی) مبتلا شوند. این عفونت می تواند در هر ناحیه از بدن از جمله بین انگشتان پا، اطراف یک یا چند ناخن و روی پوست سر ایجاد شود.

 
 

اگر دیابت به موقع درمان نشود، حتی مشکلات جزئی پوستی می تواند منجر به عوارض جدی شود زیرا دیابت روند بهبودی زخم را کندتر می کند. به همین دلیل یادگیری در مورد مشکلات رایج پوستی مرتبط با دیابت بسیار مهم است. با تشخیص به موقع می توان از بروز عوارض جانبی جلوگیری کرد.

Acanthosis Nigricans

یک لکه تیره (نوار) از پوست مخملی در پشت گردن، زیر بغل، کشاله ران یا جاهای دیگر می تواند به معنی بالا انسولین در خون باشد. این اغلب نشانه پیش دیابت است. نام پزشکی این بیماری پوستی آکانتوز نیگریکانس است. در حقیقت، این نخستین علائم نشان دهنده ابتلا به دیابت است؛ زیرا به دلیل مقاومت به انسولین رخ می دهد. آگانتوز نیگریکان جدا از پشت گردن، می تواند بر روی پوست زیر بغل و کشاله ران تأثیر بگذارد. به ندرت در مناطقی مانند صورت، ران داخلی، آرنج، زانو و دکمه ناف یا شکم تأثیر می گذارد.

افراد چاق مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند. کاهش وزن بهترین راه برای کاهش این خطر است. همچنین، افراد مبتلا به ناهنجاری های غدد درون ریز (غده)، بدخیمی داخلی (خصوصاً سرطان معده) و بیماران پیوند کلیه ممکن است از بیماری آگانتوز نیگریکان رنج ببرند.

اسکلروز انگشتان

افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، ممکن است به اسکلروز پنجه های انگشت هم دچار شوند. اسکلروز پنجه ها، به معنای پوستی ضخیم، محکم و مومی است که در قسمت پشت دست ها ایجاد می شود. در این شرایط، مفاصل انگشتان سفت شده و باعث مشکلات تحرک می شود. در کنار پوست پشت دست ها، پوست روی انگشتان پا و پیشانی نیز ممکن است تحت تاثیر این شرایط قرار بگیرد. گاهی اوقات، پوست ضخیم به صورت، شانه ها و قفسه سینه انتشار می یابد. مرطوب نگه داشتن پوست می تواند به نرم شدن آن کمک کند، اما کنترل سطح قند خون تنها درمان برای این مشکل است.

در مورد ضخیم شدن پوست به پزشک خود بگویید. کنترل بهتر دیابت می تواند موجب تسکین شود. همچنین ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشید. وقتی پوست ضخیم روی انگشت، انگشت پا یا ناحیه دیگری با مفاصل ایجاد می شود، فیزیوتراپی می تواند به شما در حفظ توانایی خم و راست شدن مفصل کمک کند.

خارش شدید، خشکی پوست

 دیابت و قند خون بالا به احتمال زیاد منجر به خشکی پوست می شود.  عفونت پوستی یا گردش خون ضعیف می توانند در خشکی و خارش پوست نقش داشته باشند.

 گرانولوما آنولار منتشر شده

Disseminated Granuloma Annulare یکی دیگر از مشکلات شایع پوست در افراد دیابتی است. این بیماری باعث ایجاد لکه های برجسته، برآمدگی یا حلقه ای می شود که ممکن است به رنگ پوست، قرمز یا قرمز مایل به قهوه ای باشد. لکه ها اغلب در انگشتان و گوش ها ایجاد شده و ممکن است با خارش خفیف همراه شوند.

در بعضی موارد، لکه ها می توانند در سینه و شکم ایجاد شوند. با کنترل قند خون، لکه ها به خودی خود از بین می روند. ممکن است یک داروی موضعی استروئیدی مانند هیدروکورتیزون برای درمان این لکه ها موثر باشد.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۶۰۵۵۶ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان