//
کدخبر: ۱۳۰۶۸۷ //

پارلمان اروپا پرداخت ۷۰ میلیون یورویی به ترکیه را لغو می کند

روزنامه جمهوریت ترکیه اعلام کرد که پارلمان اروپا پرداخت کمک 70 میلیون یورویی به دولت ترکیه را به علت اجرا نشدن شرایط تعیین شده از سوی دولت آنکارا لغو می کند.

پارلمان اروپا پرداخت 70 میلیون یورویی به ترکیه را لغو می کند
به گزارش فرتاک نیوز،

قرار بود این میزان کمک برای ایجاد تغییراتی در ساختار اداری و حکومتی و همسان سازی قوانین به منظور عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا پرداخت شود.

به گزارش این رسانه، کمیته بودجه پارلمان اروپا اقدامات لازم را برای لغو این کمک مالی به ترکیه آغاز کرده است.

جمهوریت همچنین اعلام کرد که پارلمان اروپا از تصمیم خود در این زمینه خبر داده و عدم پیشرفت در فرایند اصلاح قوانین و حقوق مرتبط از سوی دولت آنکارا و نیز وخیم تر شدن وضعیت حقوق بشر از علل لغو این کمک مالی عنوان کرده است.

این روزنامه همچنین عنوان کرد که کمیته بودجه پارلمان اروپا طی بیانیه ای اعلام کرده است که با لغو این کمک مالی، مبلغ تعیین شده برای اجرای برنامه های امور پناهجویان هزینه خواهد شد.

پرداخت حمایت مالی 70 میلیون یورویی به ترکیه در پاییز سال گذشته میلادی در صورت پیشرفت قابل محاسبه و شفاف در خصوص مسائلی از جمله اولویت قانون مداری، دموکراسی، حقوق بشر و آزادی رسانه به ترکیه اختصاص یافته بود.

به گزارش جمهوریت، کمیته بودجه پارلمان اروپا در بهار امسال با انتشار گزارشی اعلام کرد که ترکیه در حال دور شدن از اولویت های تعیین شده از سوی اتحادیه اروپاست.

طرح لغو پرداخت کمک 70 میلیون یورویی به ترکیه در کمیته بودجه پارلمان اروپا با 27 رای موافق در برابر یک رای مخالف و چهار رای ممتنع به تصویب رسیده و به زودی در صحن علنی پارلمان اروپا بررسی می شود.

رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه چندی پیش اعلام کرد که درخواست عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا از سال 1963 تاکنون پذیرفته نشده است و پیش از این 15 فصل برای عضویت اعلام شده بود ولی آن را به 35 مورد افزایش دادند تا ترکیه نتواند عضو شود.

وی بیان کرد: به رغم کارشکنی ها ترکیه همچنان خواستار عضویت در اتحادیه اروپاست.

تابستان سال گذشته طرح توقف مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا با 64 رای منفی، 477 رای مثبت و 97 رای ممتنع از مجموع 638 عضو پارلمان اروپا به تصویب رسید.

درخواست رسمی ترکیه برای پیوستن به جامعه اروپا که بعدها به اتحادیه اروپا تغییر نام یافت، در 14 آوریل 1987 ارائه شد و ترکیه از 12 دسامبر 1999 به طور رسمی به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه شناخته شده و مذاکرات برای الحاق ترکیه از 3 اکتبر سال 2005 آغاز شد.

از حدود 9 سال گذشته پیشرفتی در روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به وجود نیامده و آلمان، فرانسه و اتریش مخالفت تلویحی خود با عضویت کامل ترکیه در این اتحادیه را اعلام کرده اند.

از سال 2005 میلادی که مذاکرات نهایی ترکیه برای عضویت در اتحادیه اروپا آغاز شد، تاکنون بحث در 22 سر فصل از سرفصل های 35 گانه آغاز شده و دو طرف هنوز در این موارد به نتیجه لازم دست نیافته اند.

به رغم این آغاز مذاکرات رسمی عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا، هنوز موانعی عمده بر سر راه عضویت این کشور در این اتحادیه وجود دارد که از آن جمله می توان به اختلاف ارضی و سیاسی با بخش یونانی نشین قبرس و اختلاف سیاسی با یونان که هر دو اعضای کامل اتحادیه اروپا هستند، اشاره کرد.

جمعیت بالا و حدود 81 میلیونی ترکیه و اسلامی بودن این کشور نیز از جمله مواردی است که مانع پذیرش سهل ترکیه در اتحادیه اروپا شده است.

برخی کارشناسان عقیده دارند که سیاست های دولت ترکیه در سرکوب مخالفان و جاه طلبی های برخی از مسوولان آنکارا و نقض آزادی عقیده و بیان موجب سردی مناسبات این کشور با اتحادیه اروپا و مانع پیوستن ترکیه به این اتحادیه شده است.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۳۰۶۸۷ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد